24.11.2024, 17:16 ✶
Przychodzę dzisiaj z kilkoma kolejnymi pytaniami.
1. Jak chodzi o zabezpieczenie:
Czy jest określone w jaki sposób ustala się "listę" akceptowanych osób? Czy wystarczy, że postać sobie "pomyśli", ze nie chce kogoś widzieć w danym pomieszczeniu i to wystarczy? Czy musi jakoś inaczej uzupełniać listę?
2. Jeżeli chodzi o to zaklęcie:
Czy jego trwanie jest ograniczone czasowo, czy jak zostanie rzucone to trwa na drugiej osobie tak długo jak rzucający szczerze kocha osobę, na którą ją rzucił?
3. Przewaga rodowa Figgów:
Nie mogę nigdzie znaleźć, czy ten rytuał jest gdzieś opisany, jakie daje efekty ,do czego może służyć. A jednocześnie widziałem, ze był użyty w jednym z wątków o widmach. Stąd moje pytanie, czy w przyszłości pojawi się opisany ten rytuał jakie daje efekty czy np. co kwartał można konsultować z MG efekt danego rytuału? Jeśli do konsultacji miałaby być odpowiedź twierdząca to przydałby się choć zarys tego w jakiej sferze można się poruszać z rytuałem i jego efektem.
1. Jak chodzi o zabezpieczenie:
Cytat:WON
Nieproszony gość po wejściu do zabezpieczonego pomieszczenia momentalnie zawraca i z niego wychodzi. Nie pamięta nic o tym, co widział. Zaklęcie można złamać udanym testem na oklumencję.
Czy jest określone w jaki sposób ustala się "listę" akceptowanych osób? Czy wystarczy, że postać sobie "pomyśli", ze nie chce kogoś widzieć w danym pomieszczeniu i to wystarczy? Czy musi jakoś inaczej uzupełniać listę?
2. Jeżeli chodzi o to zaklęcie:
Cytat:Protego Amare
Potężne zaklęcie ochronne, które można rzucić tylko na szczerze kochaną osobę. Chroni nawet przed śmiercionośnymi obrażeniami, również tymi niesionymi przez niszczycielską czarną magię. Warto jednak pamiętać, że osoba rzucająca zaklęcie przenosi te obrażenia na siebie, a w przypadku próby odbicia Avady Kedavry, poświęca swoje życie w imię bliskiej osoby.
Czy jego trwanie jest ograniczone czasowo, czy jak zostanie rzucone to trwa na drugiej osobie tak długo jak rzucający szczerze kocha osobę, na którą ją rzucił?
3. Przewaga rodowa Figgów:
Cytat:Miau - Figgowie raz na kwartał mogą skorzystać z kociego rytuału... o ile ich kot żyje.
Nie mogę nigdzie znaleźć, czy ten rytuał jest gdzieś opisany, jakie daje efekty ,do czego może służyć. A jednocześnie widziałem, ze był użyty w jednym z wątków o widmach. Stąd moje pytanie, czy w przyszłości pojawi się opisany ten rytuał jakie daje efekty czy np. co kwartał można konsultować z MG efekt danego rytuału? Jeśli do konsultacji miałaby być odpowiedź twierdząca to przydałby się choć zarys tego w jakiej sferze można się poruszać z rytuałem i jego efektem.