I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach:
4469, 1995, 3117, 927 = 10 508
II. Krótki opis kwartału: Kwartał letni minął Baldwinowi bez zbędnych rewelacji. Większość czasu spędzał na podtrzymywaniu mniej lub bardziej poprawnych relacji rodzinnych, włóczeniu się po Podziemnych Ścieżkach, ignorowaniu wiszącego w powietrzu konfliktu i zwyczajnym cieszeniu się życiem w towarzystwie bliskich sobie osób. Nawiązał kilka nowych przyjaźni. Ale przede wszystkim malował - czasem ściany, mury na Nokturnie, głównie obrazy. I grał - zwykle w teatrze, dużo częściej ludziom na nerwach.
III. Dokonania fabularne: O dziwo nie spowodował żadnego większego skandalu - choć zdaje się, że było całkiem blisko po bardzo niefortunnym “nieporozumieniu” z Anthonym S. na początku czerwca.
Praktycznie przez całe lato siedział dość cicho i nie wtykał różdżki w mrowisko- jedynym większym wydarzeniem, na którym Baldwin się pojawił był Sen Nocy Letniej organizowany przez Towarzystwo “Muza”. Głównie dbał o to, aby Malfoy’owie nie zapomnieli o jego istnieniu. Spędzał sporo dużo czasu na Nokturnie, pomagając Lorraine w prowadzeniu zakładu pogrzebowego, występował na mniejszych scenach w “The Globe”.
IV. Postępy: Nie pracował przez lato nad niczym szczególnym, ale na każdym kroku kusi go słodki szept bardziej zakazanych obszarów magii. Dlatego spędza więcej czasu w towarzystwie swojego stryja zwanego w tutejszych stronach Orfeuszem, trenując tajniki hipnozy i sztuki.
Sztuką i religią Baldwin Malfoy żyje i oddycha. Zaczął więc podchodzić do tego z mniejszą ignorancją, a coraz częściej się tego uczyć.
Wraz z ubiegającym latem zdaje się też coraz częściej myśleć o nadciągającej nieubłaganie śmierci, a z tymi myślami pojawia się chęć uniknięcia jej za wszelką cenę. Żyje w cichym, narcystycznym przekonaniu, że Bogowie przygotowują go do roli mesjasza Ars Moriendi.
V. Poziom spaczenia: III
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: w kwartale letnim Baldwin nie praktykował czarnej magii w takim stopniu, by podnieść poziom spaczenia
VI. Rozpoznawalność: III
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Pojawił się na jednym wydarzeniu artystycznym dając znać, że żyje i nadal jest aktorem. Nie brał jednak udziału w żadnych publicznych skandalach, które mogłyby poziom rozpoznawalności podnieść.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach: -
1. dodanie kropki w WOŚ (100 PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: -
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: bez zmian (11/11)
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Zakup lokacji na poziomie 0 - Galeria Sztuki “Eurydyka”
X. Aktualizacja treści karty:
1. Cechy szczególne:
Proszę o zmianę z:
na:
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:
Chciałabym w przyszłym kwartale częściej rzucać Baldwina na Nokturn i Podziemne Ścieżki (współpraca z big bossami). Może postawić go przed większymi dylematami moralnymi, zmusić choć na moment do kwestionowania podejścia do niektórych spraw.
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - nie dotyczy
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - zakupiona w rozliczeniu
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach:
4469, 1995, 3117, 927 = 10 508
II. Krótki opis kwartału: Kwartał letni minął Baldwinowi bez zbędnych rewelacji. Większość czasu spędzał na podtrzymywaniu mniej lub bardziej poprawnych relacji rodzinnych, włóczeniu się po Podziemnych Ścieżkach, ignorowaniu wiszącego w powietrzu konfliktu i zwyczajnym cieszeniu się życiem w towarzystwie bliskich sobie osób. Nawiązał kilka nowych przyjaźni. Ale przede wszystkim malował - czasem ściany, mury na Nokturnie, głównie obrazy. I grał - zwykle w teatrze, dużo częściej ludziom na nerwach.
III. Dokonania fabularne: O dziwo nie spowodował żadnego większego skandalu - choć zdaje się, że było całkiem blisko po bardzo niefortunnym “nieporozumieniu” z Anthonym S. na początku czerwca.
Praktycznie przez całe lato siedział dość cicho i nie wtykał różdżki w mrowisko- jedynym większym wydarzeniem, na którym Baldwin się pojawił był Sen Nocy Letniej organizowany przez Towarzystwo “Muza”. Głównie dbał o to, aby Malfoy’owie nie zapomnieli o jego istnieniu. Spędzał sporo dużo czasu na Nokturnie, pomagając Lorraine w prowadzeniu zakładu pogrzebowego, występował na mniejszych scenach w “The Globe”.
IV. Postępy: Nie pracował przez lato nad niczym szczególnym, ale na każdym kroku kusi go słodki szept bardziej zakazanych obszarów magii. Dlatego spędza więcej czasu w towarzystwie swojego stryja zwanego w tutejszych stronach Orfeuszem, trenując tajniki hipnozy i sztuki.
Sztuką i religią Baldwin Malfoy żyje i oddycha. Zaczął więc podchodzić do tego z mniejszą ignorancją, a coraz częściej się tego uczyć.
Wraz z ubiegającym latem zdaje się też coraz częściej myśleć o nadciągającej nieubłaganie śmierci, a z tymi myślami pojawia się chęć uniknięcia jej za wszelką cenę. Żyje w cichym, narcystycznym przekonaniu, że Bogowie przygotowują go do roli mesjasza Ars Moriendi.
V. Poziom spaczenia: III
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: w kwartale letnim Baldwin nie praktykował czarnej magii w takim stopniu, by podnieść poziom spaczenia
VI. Rozpoznawalność: III
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Pojawił się na jednym wydarzeniu artystycznym dając znać, że żyje i nadal jest aktorem. Nie brał jednak udziału w żadnych publicznych skandalach, które mogłyby poziom rozpoznawalności podnieść.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach: -
1. dodanie kropki w WOŚ (100 PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: -
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: bez zmian (11/11)
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Zakup lokacji na poziomie 0 - Galeria Sztuki “Eurydyka”
Kod:
[Nazwa lokacji] Galeria Sztuki Eurydyka
[Opis lokacji]
[align=center][img]https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=QkoMXTs.png[/img][/align]
Do [i]Eurydyki [/i]dostać się nietrudno. Krążąc korytarzami Podziemnych Ścieżek - przy jednym z najbardziej znanych zejść do Katakumb, można natrafić na wyrwane z zawiasów drzwi opuszczonego blaszaka, na których ktoś namalował żółtą farbą napis “Free Entry!". Dwa piętra w głąb przerdzewiałej klatki schodowej i staje się na progu miejsca wyrwanego z gorączkowego snu niespełnionego, szalonego artysty.
Galeria słynie z tego, że… z galerią sztuki to ma niewiele wspólnego, jeśli nie brać pod uwagę dziesiątek obrazów namalowanych wprost na kruszących się ścianach, capiących farbami i opium. Każdy cal płaskiej przestrzeni pokrywają dziwaczne, często niepokojące instalacje artystyczne.
To speluna. Miejsce schadzek kochanków, przestępców, fanów nielegalnych pojedynków i wizjonerów.
Tu się po prostu bywa i nie zadaje niewygodnych pytań.
W środku ciężko o porządne kanapy, krzesła czy stoły - każde jedno zostało skądś przywleczone; pozostawione na pastwę losu radio nadaje tylko i wyłącznie alternatywną, współczesną muzykę. Milknie jednak, gdy ktoś usiądzie do rozstrojonego pianina wciśniętego w róg klaustrofobicznego pomieszczenia.
Nie ma tu lamp, nie ma nawet świec. Jedynym źródłem światła są grzyby porastające ściany, przez które Eurydyka skąpana jest w wiecznym fioletowo-zielono-niebieskim półmroku.
Ceny za nędznej jakość alkohol dyktuje okrutne prawo rynku, widzimisię nastoletniej wampirzycy stojącej za ladą i kodeks Hammurabiego. Stali bywalcy wiedzą doskonale, że lepiej przychodzić z własnymi szklankami i unikać mięsnych ciasteczek z farszem ze szczura.
[Umiejscowienie] Podziemne Ścieżki
[Poziom] 0
[Zabezpieczenia] -
[Ulepszenia] -
[Cechy] -
[Koniec psot]X. Aktualizacja treści karty:
1. Cechy szczególne:
Proszę o zmianę z:
Kod:
Jego pochodzenie zdradza bardzo jasny, platynowy kolor włosów. Poza tym nie ma żadnych tatuaży, blizn czy znamion.Kod:
Wnętrze jego obu dłoni szpecą blizny po głębokich rozcięciach.XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:
Chciałabym w przyszłym kwartale częściej rzucać Baldwina na Nokturn i Podziemne Ścieżki (współpraca z big bossami). Może postawić go przed większymi dylematami moralnymi, zmusić choć na moment do kwestionowania podejścia do niektórych spraw.
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze