I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link (1617), link (1702), link (3576), link (2717), link (1545), = 11 157
II. Krótki opis kwartału: Vincent starał się zniszczyć siedliska kłusowników, nadal hodował smoczogniki. Był na wyspie, gdzie udało mu się wesprzeć jej przyjaciółkę w polowaniu na potężną broń. W jego zamiarach na przyszłość niewiele się zmieniło, ale pod koniec sierpnia narodziła się chęć stworzenia czegoś dla siebie. Kupił sobie mieszkanie na ulicy Horyzontalnej.
III. Dokonania fabularne: Dowiedział się od Brenny o istnieniu Zakonu Feniksa i wykazał się chęcią dołączenia do nich. Martwi się o swoją rodzinę i przyjaciół, a także nie chciał zostawić jej z tym samej. Do pewnego momentu był neutralnie nastawiony na to, co działo się wokół niego, ale ostatecznie Śmierciożercy przekonali go, że trzeba ich zwalczyć.
Jego wiedza na temat półświatka została też wykorzystana w tym, aby dowiedzieć się czegoś na temat Tymoteussa Salta, gdzie dotarł do osoby posiadającej odpowiednie informacje.
Informacje, które zdobył pomogły mu i kilku innym osobom w dostaniu się na wyspę owianą tajemnicą. W ramach tej misji zdobywał wcześniej informacje dotyczące Salta. Dostali się do jaskini, w której wpadli w pułapkę. Zbiorowo zapadli w sen, a następnie musieli stoczyć walkę z Inferiusami. Zdobyli jednak broń, więc misja została uznana za wykonaną.
IV. Postępy: Vincent nie miał czasu na rozwijanie swoich umiejętności, więc w jego umiejętnościach niewiele się zmieniło. Postanowił jednak zacząć dbać bardziej o sprawność fizyczną i wzmocnić się w czarach.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: nic się nie zmieniło
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. -
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. Dodanie przewagi niewidzialność, bo jej zabrakło
2. Aktualizacja zawady "wpływowy wróg"
Opis relacji pojawi się jeśli NPC zostanie zaakceptowane.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: brak zmian
IX. Zmiany w lokacjach:
-
X. Aktualizacja treści karty:
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - poprawiam
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - trzeba ogarnąć
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link (1617), link (1702), link (3576), link (2717), link (1545), = 11 157
II. Krótki opis kwartału: Vincent starał się zniszczyć siedliska kłusowników, nadal hodował smoczogniki. Był na wyspie, gdzie udało mu się wesprzeć jej przyjaciółkę w polowaniu na potężną broń. W jego zamiarach na przyszłość niewiele się zmieniło, ale pod koniec sierpnia narodziła się chęć stworzenia czegoś dla siebie. Kupił sobie mieszkanie na ulicy Horyzontalnej.
III. Dokonania fabularne: Dowiedział się od Brenny o istnieniu Zakonu Feniksa i wykazał się chęcią dołączenia do nich. Martwi się o swoją rodzinę i przyjaciół, a także nie chciał zostawić jej z tym samej. Do pewnego momentu był neutralnie nastawiony na to, co działo się wokół niego, ale ostatecznie Śmierciożercy przekonali go, że trzeba ich zwalczyć.
Jego wiedza na temat półświatka została też wykorzystana w tym, aby dowiedzieć się czegoś na temat Tymoteussa Salta, gdzie dotarł do osoby posiadającej odpowiednie informacje.
Informacje, które zdobył pomogły mu i kilku innym osobom w dostaniu się na wyspę owianą tajemnicą. W ramach tej misji zdobywał wcześniej informacje dotyczące Salta. Dostali się do jaskini, w której wpadli w pułapkę. Zbiorowo zapadli w sen, a następnie musieli stoczyć walkę z Inferiusami. Zdobyli jednak broń, więc misja została uznana za wykonaną.
IV. Postępy: Vincent nie miał czasu na rozwijanie swoich umiejętności, więc w jego umiejętnościach niewiele się zmieniło. Postanowił jednak zacząć dbać bardziej o sprawność fizyczną i wzmocnić się w czarach.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. -
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. Dodanie przewagi niewidzialność, bo jej zabrakło
Kod:
[Przewaga="Niewidzialność 0"]Vincent od dzieciaka czuł się trochę niewidzialny. Niby był bratem Edwarda Prewetta dosyć znanej osobistości to jednak nikt go z nim nie kojarzył, zapominano o jego istnieniu, bo był tym najmłodszym, traktowany czasem jak jeden dzieciak Prewettów, a nie osoba z głównej linii rodu. Nie przeszkadzało mu to, ponieważ dzięki temu nie był często kojarzony ze swoją rodziną, żył sam dla siebie. [/Przewaga]2. Aktualizacja zawady "wpływowy wróg"
Kod:
[Zawada="Wpływowy wróg III:"] Vincent przez większość swojego dorosłego życia uprzykrzał życie kłusowników, czym zwrócił na siebie uwagę Szakala. Starał się niszczyć ich osady, krzyżował plany, zwijał im sprzed nosa zagrożone gatunki i nie tylko. Był dosłownie wrzodem na dupie, więc nic dziwnego, że ich przywódca obrał go sobie za cel. Stara się go nie raz atakować, ale póki, co nie udało im się go szczególnie mocno skrzywdzić.[/Zawada]Opis relacji pojawi się jeśli NPC zostanie zaakceptowane.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: brak zmian
IX. Zmiany w lokacjach:
-
X. Aktualizacja treści karty:
Kod:
[b]Zamieszkanie:[/b] New Forest, domek przy plaży. | Mieszkanie na ulicy Horyzontalnej.Kod:
[b]Cechy szczególne:[/b] Ma sporo blizn z potyczek z kłusownikami, a także nieokiełznanymi stworzeniami. Jedna z nich znajduje się na szyi (przechodzi od karku do obojczyka). Mierzy też metr dziewięćdziesiąt centymetrów wzrostu, więc wyróżnia się wśród tłumu o głowę. Często ma dyskomfort w poruszaniu się w małych miejscach i przestrzeniach.XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - poprawiam
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - trzeba ogarnąć
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora