I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1572, 1856, 415, 636, 230, 209, 273, 269, 250, 370, 415, 293, 222, 259, 255, 285, 2211 = 10 020
II. Krótki opis kwartału: Cyrk zajechał między innymi do Londynu i Little Hangleton, na jakiś czas rozbijając się w tych miejscach. Były występy, były namioty, ale bez większych dramatów, a Layla razem z cyrkiem zniknęła kiedy ponownie ruszyli w drogę.
III. Dokonania fabularne: Rozstawienie się w Londynie okazało odrobinę kłopotliwe, bo narzucone zaklęcia wyciszające nie działały tak jak trzeba, dlatego Layla musiała przeprowadzać poważne rozmowy i okazywać zezwolenia, udając że wszystko jest w najlepszym porządku. Innego razu walczyła z boginami, które zalęgły się w nieużywanej przyczepie Flynna. A oprócz tego podczas Lammas próbowała okraść jednego brygadzistę, który niestety to zauważył, ale hej, poszedł potem z nią na pączki.
IV. Postępy:
Layla czarowała, ładnie się uśmiechała i przekonywała do siebie ludzi, żeby albo nie wlepili cyrkowi mandatu, albo nie zabrali jej do aresztu za próbę okradzenia funkcjonariusza. Oprócz tego warto doliczyć bytność na scenie i w pokazie, który robił furorę; ona i Flynn stworzyli występ o Pięknej i Bestii, który oczarowywał widzów. (charyzma)
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Layla nie zrobiła nic, co wpłynęłoby na jego poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Layla nie zrobiła nic w tym kwartale co wpłynęłoby na jej rozpoznawalność.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w charyzmie (300PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi Kokieteria I: Z występowaniem idzie w parze umiejętność ładnego uśmiechania się i pochlebiania. Layla umie zachowywać się tak, by owijać sobie innych wokół palca dla własnych korzyści, np kiedy trzeba się wywinąć z właśnie ukradzionej sakiewki.
2. dodanie przewagi Kłamstwo I: Czasem trzeba skłamać, żeby innym było łatwiej w życiu. A czasem żeby sobie też było łatwiej. Dziewczyna nie ma oporów z tym żeby mówić nieprawdy i półprawdy, czego nauczyło ją życie na scenie.
3. dodanie zawady Zbieracz I
[ZAWADA] Zbieracz : Sama siebie nazywa kolekcjonerem. Lubi gromadzić rzeczy, wszelkiego rodzaju błyskotki i pierdoły, które większość wyrzuciłaby do śmieci bez zastanowienia. To typ, który w kuchni (gdyby pełnoprawną kuchnię miała) ma pełno pustych słoików i pustych opakowań po lodach, bo przecież się przydadzą.
4. dodanie zawady Uparciuch I
[ZAWADA] Uparciuch : Można powiedzieć, że ma ciężki charakter, a jednym z tego objawów, jest zachowywanie się momentami jak osioł - nie głupi, tylko uparty. Często jest to przejawem zwyczajnej chęci utrudnienia komuś życia i pokazania, ze wcale nie nad nią takiej władzy jak mogłoby się wydawać.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 6
[przewagi które teraz dobieram są darmowe, bo mi się należą przez zmiany teleportacji]
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. Niewidzialność: Może i niektórzy kojarzą ją jako The Tempest ale jest to sceniczna obecność - w stroju i makijażu, bez którego nie wyróżnia się z tłumu niczym więcej jak urodą i jak najbardziej jej to odpowiada.
2. Cechy szczególne: ciemna karnacja
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: mogą zostać
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy[/i][/i]
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1572, 1856, 415, 636, 230, 209, 273, 269, 250, 370, 415, 293, 222, 259, 255, 285, 2211 = 10 020
II. Krótki opis kwartału: Cyrk zajechał między innymi do Londynu i Little Hangleton, na jakiś czas rozbijając się w tych miejscach. Były występy, były namioty, ale bez większych dramatów, a Layla razem z cyrkiem zniknęła kiedy ponownie ruszyli w drogę.
III. Dokonania fabularne: Rozstawienie się w Londynie okazało odrobinę kłopotliwe, bo narzucone zaklęcia wyciszające nie działały tak jak trzeba, dlatego Layla musiała przeprowadzać poważne rozmowy i okazywać zezwolenia, udając że wszystko jest w najlepszym porządku. Innego razu walczyła z boginami, które zalęgły się w nieużywanej przyczepie Flynna. A oprócz tego podczas Lammas próbowała okraść jednego brygadzistę, który niestety to zauważył, ale hej, poszedł potem z nią na pączki.
IV. Postępy:
Layla czarowała, ładnie się uśmiechała i przekonywała do siebie ludzi, żeby albo nie wlepili cyrkowi mandatu, albo nie zabrali jej do aresztu za próbę okradzenia funkcjonariusza. Oprócz tego warto doliczyć bytność na scenie i w pokazie, który robił furorę; ona i Flynn stworzyli występ o Pięknej i Bestii, który oczarowywał widzów. (charyzma)
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Layla nie zrobiła nic, co wpłynęłoby na jego poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Layla nie zrobiła nic w tym kwartale co wpłynęłoby na jej rozpoznawalność.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w charyzmie (300PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi Kokieteria I: Z występowaniem idzie w parze umiejętność ładnego uśmiechania się i pochlebiania. Layla umie zachowywać się tak, by owijać sobie innych wokół palca dla własnych korzyści, np kiedy trzeba się wywinąć z właśnie ukradzionej sakiewki.
2. dodanie przewagi Kłamstwo I: Czasem trzeba skłamać, żeby innym było łatwiej w życiu. A czasem żeby sobie też było łatwiej. Dziewczyna nie ma oporów z tym żeby mówić nieprawdy i półprawdy, czego nauczyło ją życie na scenie.
3. dodanie zawady Zbieracz I
[ZAWADA] Zbieracz : Sama siebie nazywa kolekcjonerem. Lubi gromadzić rzeczy, wszelkiego rodzaju błyskotki i pierdoły, które większość wyrzuciłaby do śmieci bez zastanowienia. To typ, który w kuchni (gdyby pełnoprawną kuchnię miała) ma pełno pustych słoików i pustych opakowań po lodach, bo przecież się przydadzą.
4. dodanie zawady Uparciuch I
[ZAWADA] Uparciuch : Można powiedzieć, że ma ciężki charakter, a jednym z tego objawów, jest zachowywanie się momentami jak osioł - nie głupi, tylko uparty. Często jest to przejawem zwyczajnej chęci utrudnienia komuś życia i pokazania, ze wcale nie nad nią takiej władzy jak mogłoby się wydawać.
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 6
[przewagi które teraz dobieram są darmowe, bo mi się należą przez zmiany teleportacji]
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. Niewidzialność: Może i niektórzy kojarzą ją jako The Tempest ale jest to sceniczna obecność - w stroju i makijażu, bez którego nie wyróżnia się z tłumu niczym więcej jak urodą i jak najbardziej jej to odpowiada.
2. Cechy szczególne: ciemna karnacja
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: mogą zostać
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy[/i][/i]
adnotacja moderatora