1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 5071, 5002
II. Krótki opis kwartału: Dla Jonathana lato było dość gorącym okresem ze względu na przygotowania jego biura do podpisania umowy handlowej z Kambodżą, jak na działania związane z Zakonem Feniksa. Mimo wszystko pewnie uznałby to lato za całkiem udane, gdyby nie ponowne pojawienie się w jego życiu pewnego wampira
III. Dokonania fabularne: W czerwcu Jonathan, zdołał uratować psa, którego następnie wręczył swojemu chrześniakowi, a wraz z pracownikami swojego biura postanowił zainterweniować w sprawie skarg na temat pewnej podejrzanej paczki w magazynie urzędu celnego. Doprowadziło to do odkrycia specyficznego okazu pustynnej mandragory, nad którego badaniami uczestniczył w lipcu. Lipiec był też miesiącem spędzonym w biurze i pracowaniem nad umowa handlowa z Kambodza, zwłaszcza że dopiero po interwencji Selwyna, jego pełen miłosnych rozterek szef postanowił powrócić do swoich obowiązków. Co więcej, i w tym miesiącu saga ratowania zwierząt miała swoje rozwiniecie, bo wraz z Anthonym Shafiqiem zdołał uratować kota. W sierpniu natomiast, poza zwykłymi obowiązkami, zdołał wraz z Charlotte uciec pewnemu mediolańskiego mafiozie, gdy byli razem na randce, i wyjawił przyjaciołom sekret o swoim byłym kochanku. Pod koniec miesiąca Selwyn wziął udział w wydarzeniu zorganizowanym przez stowarzyszenie MUZA, co skończyło się konfrontacją z własną przeszłością, a także udzielał się w Zakonie Feniksa pomagając odkryć tajemnice Księżycowego Stawu i uczestnicząc w zebraniu organizacji.
IV. Postępy:
Jonathan nawet w obliczu zagrożenia, próbuje kreować rzeczywistość na swój własny sposób, lub przynajmniej dostosowywać ją do tego, co sam mówi. Dlatego też w tym kwartale Selwyn sięgał po magię z dziedziny kształtowania chętniej, niż zwykle, głównie tam, gdzie zauroczenia, lub czysta charyzma i urok osobisty nie były w stanie sobie poradzić same, nie ważne, czy chodziło o nagminne wyczarowywanie przerośniętym mandragorom złotych kagańców, aby nie mogły nikogo ugryźć, czy przywoływanie płomienia, gdy wraz z trójką przyjaciół, trzeba było walczyć z przerośnięta różą na weselu Blacków.
W lecie Jonathana dosięgła straszliwa prawda o tym, że jego kondycja nie jest w tak wybitnej formie, jak przed laty, więc Selwyn postanowił coś z tym zrobić, nawet nie dla własnego zdrowia, a raczej z obawy, że wkrótce przestanie nadążać za innymi członkami Zakonu Feniksa, a co gorsza,że jego szyte na miarę garnitury będą wymagały niechcianych poprawek. Ćwiczenia nad forma fizyczna najwyraźniej przyniosły oczekiwany rezultat, bo już pod koniec sierpnia Selwyn nie miał większych problemów, gdy na torze treningowym dla Zakonników musiał wykazać się sprawnością fizyczną.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Jonathan nie korzystał z czarnej magii, ani nie zrobił niczego, co mogłoby naprowadzić go na drogę spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Jonathan, tak jak zazwyczaj, starał się, aby o nim pamiętano, pokazując się na wszelkiego rodzaju wydarzeniach, gdzie mógł spotkać większość magicznego społeczeństwa, nie stroniąc przy tym od uwagi innych. Jednocześnie jego działania nie były na tyle głośne, aby jego rozpoznawaność wzrosła.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w kształtowanie (300 pd)
2. dodanie kropki w aktywność fizyczna (100 pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: -
IX. Zmiany w lokacjach:
1. wykupienie lokacji na poziomie 0
2. uzykanie zabezpieczenia: Troska Matki
X. Aktualizacja treści karty:
1. -
2. -
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link należy podlinkować jedną sesję napisaną w danym kwartale, w którym postać korzysta z eliksiru, jedzenia, świecy lub kadzidła na bezsenność
2. Zawada Nałogowy hazardzista - [nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi -nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
Posiadam postać drugoplanową: Mabel Figg
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 5071, 5002
II. Krótki opis kwartału: Dla Jonathana lato było dość gorącym okresem ze względu na przygotowania jego biura do podpisania umowy handlowej z Kambodżą, jak na działania związane z Zakonem Feniksa. Mimo wszystko pewnie uznałby to lato za całkiem udane, gdyby nie ponowne pojawienie się w jego życiu pewnego wampira
III. Dokonania fabularne: W czerwcu Jonathan, zdołał uratować psa, którego następnie wręczył swojemu chrześniakowi, a wraz z pracownikami swojego biura postanowił zainterweniować w sprawie skarg na temat pewnej podejrzanej paczki w magazynie urzędu celnego. Doprowadziło to do odkrycia specyficznego okazu pustynnej mandragory, nad którego badaniami uczestniczył w lipcu. Lipiec był też miesiącem spędzonym w biurze i pracowaniem nad umowa handlowa z Kambodza, zwłaszcza że dopiero po interwencji Selwyna, jego pełen miłosnych rozterek szef postanowił powrócić do swoich obowiązków. Co więcej, i w tym miesiącu saga ratowania zwierząt miała swoje rozwiniecie, bo wraz z Anthonym Shafiqiem zdołał uratować kota. W sierpniu natomiast, poza zwykłymi obowiązkami, zdołał wraz z Charlotte uciec pewnemu mediolańskiego mafiozie, gdy byli razem na randce, i wyjawił przyjaciołom sekret o swoim byłym kochanku. Pod koniec miesiąca Selwyn wziął udział w wydarzeniu zorganizowanym przez stowarzyszenie MUZA, co skończyło się konfrontacją z własną przeszłością, a także udzielał się w Zakonie Feniksa pomagając odkryć tajemnice Księżycowego Stawu i uczestnicząc w zebraniu organizacji.
IV. Postępy:
Jonathan nawet w obliczu zagrożenia, próbuje kreować rzeczywistość na swój własny sposób, lub przynajmniej dostosowywać ją do tego, co sam mówi. Dlatego też w tym kwartale Selwyn sięgał po magię z dziedziny kształtowania chętniej, niż zwykle, głównie tam, gdzie zauroczenia, lub czysta charyzma i urok osobisty nie były w stanie sobie poradzić same, nie ważne, czy chodziło o nagminne wyczarowywanie przerośniętym mandragorom złotych kagańców, aby nie mogły nikogo ugryźć, czy przywoływanie płomienia, gdy wraz z trójką przyjaciół, trzeba było walczyć z przerośnięta różą na weselu Blacków.
W lecie Jonathana dosięgła straszliwa prawda o tym, że jego kondycja nie jest w tak wybitnej formie, jak przed laty, więc Selwyn postanowił coś z tym zrobić, nawet nie dla własnego zdrowia, a raczej z obawy, że wkrótce przestanie nadążać za innymi członkami Zakonu Feniksa, a co gorsza,że jego szyte na miarę garnitury będą wymagały niechcianych poprawek. Ćwiczenia nad forma fizyczna najwyraźniej przyniosły oczekiwany rezultat, bo już pod koniec sierpnia Selwyn nie miał większych problemów, gdy na torze treningowym dla Zakonników musiał wykazać się sprawnością fizyczną.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Jonathan nie korzystał z czarnej magii, ani nie zrobił niczego, co mogłoby naprowadzić go na drogę spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Jonathan, tak jak zazwyczaj, starał się, aby o nim pamiętano, pokazując się na wszelkiego rodzaju wydarzeniach, gdzie mógł spotkać większość magicznego społeczeństwa, nie stroniąc przy tym od uwagi innych. Jednocześnie jego działania nie były na tyle głośne, aby jego rozpoznawaność wzrosła.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w kształtowanie (300 pd)
2. dodanie kropki w aktywność fizyczna (100 pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: -
IX. Zmiany w lokacjach:
1. wykupienie lokacji na poziomie 0
Kod:
[Nazwa lokacji] Kamienica Jonathana Selwyna
[Opis lokacji]W ciągu ceglanych kamienic o zdobionych, brązowych balkonach w samym centrum Londynu, jedna z nich umyka wzrokowi mugoli. Kamienica jest w posiadaniu gałęzi rodu Jonathana od dekad, a czarodziej jest jej obecnym właścicielem. Wszystkie pomieszczenia urządzone są dość bogato i z wyobraźnią, ale gospodarz jednocześnie dba o to, aby wystrój żadnego z pokoi nie przekracza granic dobrego gustu
Sam budynek ma cztery dość przestronne piętra, łącznie z parterem, a z każdym poziomem ilość pomieszczeń zwiększa się, jednak na niekorzyść ich rozmiarów.
Dodatkowo w budynku znajduje się piwnica z kilkoma najmniejszymi pokojami i pomieszczeniami gospodarczymi, do której można wejść zarówno z zewnątrz budynku, po stromym i niewielkimi, chociaż zdobionymi, schodkami, jak i z wnętrza kamienicy,.
[Umiejscowienie] Londyn, dzielnica Mayfair
[Poziom] 0
[Zabezpieczenia] [url=http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=3937&pid=58135#pid58135]Troska Matki[/url]
[Ulepszenia] –
[Cechy]–2. uzykanie zabezpieczenia: Troska Matki
X. Aktualizacja treści karty:
1. -
2. -
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link należy podlinkować jedną sesję napisaną w danym kwartale, w którym postać korzysta z eliksiru, jedzenia, świecy lub kadzidła na bezsenność
2. Zawada Nałogowy hazardzista - [nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi -nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
Posiadam postać drugoplanową: Mabel Figg