I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link
II. Krótki opis kwartału: Trudne lato – pełne incydentów z krwią, prób zapanowania nad instynktem, napięć rodzinnych i rozczarowań. Staram się znaleźć balans, nawiązując nowe znajomości i angażując się w badania nad eliksirami z Victorią. Niestety, kolejne konfrontacje z bliskimi, jak z siostrą Geraldine i bratem Thoranem, odsłaniają coraz więcej pęknięć w relacjach. W mediach pojawiłem się jako bohater wydarzeń w Windermere, ale nawet ten „sukces” jest gorzki, zważywszy na chaos, który panuje w moim (nie)życiu.
III. Dokonania fabularne: Lato było dla mnie trudne, bo to pierwsze lato bez imprez, festiwali i zamorskich podróży. Miałem wrażenie, że jedynie wegetowałem, nie robiąc tak naprawdę nic... ale jednak coś się wydarzyło. Po raz pierwszy sam się powstrzymałem w trakcie picia krwi. Co więcej, choć ugryzłem bez pozwolenia, dzięki temu doświadczeniu udało mi się wyhodować w sobie pewną tolerancję względem jednej, konkretnej półselkie, którą wcześniej uważałem za definitywnego wroga.
Niestety, kolejne incydenty związane z krwią nie były zbyt przyjemne. Te sytuacje, podobnie jak działania mojego brata Thorana oraz rozwiązły tryb życia mojej siostry, odbiły się na naszych relacjach. Geraldine, choć przygarnęła mnie do wspólnego mieszkania i uratowała mi życie, zaczęła mi nie ufać. Między nami wyrósł mur niedopowiedzeń i tajemnic.
Postanowiłem zrobić coś ze swoim (nie)życiem. Laurent przedstawił mi Victorię, z którą zaczniemy pracę nad eliksirami dla wampirów. Będę jej obiektem badań. Staram się myśleć o tym pozytywnie, choć rozmowa z nią oraz innym wampirem wcale mi tego nie ułatwiły.
Tymczasem trafiłem do gazet jako bohater, razem z moją siostrą. Staliśmy się rzekomymi zbawcami podwodnego świata trytonów w jeziorze Windermere.
Miałem ambicje zostać rodzinną encyklopedią wiedzy, ale najwyraźniej książki i ja nie idziemy w parze.
IV. Postępy: Raz udało mi się opanować w trakcie picia krwi. Pracuję nad świadomym pożywianiem się. Zostałem też zauważony przez media po wydarzeniu w Windermere. Rozpoczynam również przygodę z poznawaniem Podziemnych Ścieżek.
V. Poziom spaczenia: I
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: -
VI. Rozpoznawalność: III
1. zachowanie
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
2. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. usunięcie przewagi
Teleportacja II
Teleportacja łączna I
2. usunięcie zawady
Wpływowy wróg III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 9
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. -
2. -
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:
Mieszkam na Aleji Horyzontalnej u swojej siostry Geraldine Yaxley.
Chętnie pogram sesję, w których będzie powoli rozwijane poszukiwanie/powrót wampira, który mnie przemienił. Też chętnie będę piętnowany, poniewierany albo kochany, co tylko serduszko MG zapragnie.
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - link
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - posiadam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - usuwam, bo mam obie
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
Poproszę również o rozliczenie postaci drugoplanowych Edwarda Prewett oraz Franka Longbottom.
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link
II. Krótki opis kwartału: Trudne lato – pełne incydentów z krwią, prób zapanowania nad instynktem, napięć rodzinnych i rozczarowań. Staram się znaleźć balans, nawiązując nowe znajomości i angażując się w badania nad eliksirami z Victorią. Niestety, kolejne konfrontacje z bliskimi, jak z siostrą Geraldine i bratem Thoranem, odsłaniają coraz więcej pęknięć w relacjach. W mediach pojawiłem się jako bohater wydarzeń w Windermere, ale nawet ten „sukces” jest gorzki, zważywszy na chaos, który panuje w moim (nie)życiu.
III. Dokonania fabularne: Lato było dla mnie trudne, bo to pierwsze lato bez imprez, festiwali i zamorskich podróży. Miałem wrażenie, że jedynie wegetowałem, nie robiąc tak naprawdę nic... ale jednak coś się wydarzyło. Po raz pierwszy sam się powstrzymałem w trakcie picia krwi. Co więcej, choć ugryzłem bez pozwolenia, dzięki temu doświadczeniu udało mi się wyhodować w sobie pewną tolerancję względem jednej, konkretnej półselkie, którą wcześniej uważałem za definitywnego wroga.
Niestety, kolejne incydenty związane z krwią nie były zbyt przyjemne. Te sytuacje, podobnie jak działania mojego brata Thorana oraz rozwiązły tryb życia mojej siostry, odbiły się na naszych relacjach. Geraldine, choć przygarnęła mnie do wspólnego mieszkania i uratowała mi życie, zaczęła mi nie ufać. Między nami wyrósł mur niedopowiedzeń i tajemnic.
Postanowiłem zrobić coś ze swoim (nie)życiem. Laurent przedstawił mi Victorię, z którą zaczniemy pracę nad eliksirami dla wampirów. Będę jej obiektem badań. Staram się myśleć o tym pozytywnie, choć rozmowa z nią oraz innym wampirem wcale mi tego nie ułatwiły.
Tymczasem trafiłem do gazet jako bohater, razem z moją siostrą. Staliśmy się rzekomymi zbawcami podwodnego świata trytonów w jeziorze Windermere.
Miałem ambicje zostać rodzinną encyklopedią wiedzy, ale najwyraźniej książki i ja nie idziemy w parze.
IV. Postępy: Raz udało mi się opanować w trakcie picia krwi. Pracuję nad świadomym pożywianiem się. Zostałem też zauważony przez media po wydarzeniu w Windermere. Rozpoczynam również przygodę z poznawaniem Podziemnych Ścieżek.
V. Poziom spaczenia: I
1. zachowanie
VI. Rozpoznawalność: III
1. zachowanie
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
2. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. usunięcie przewagi
Teleportacja II
Teleportacja łączna I
2. usunięcie zawady
Wpływowy wróg III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 9
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. -
2. -
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:
Mieszkam na Aleji Horyzontalnej u swojej siostry Geraldine Yaxley.
Chętnie pogram sesję, w których będzie powoli rozwijane poszukiwanie/powrót wampira, który mnie przemienił. Też chętnie będę piętnowany, poniewierany albo kochany, co tylko serduszko MG zapragnie.
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - link
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - posiadam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - usuwam, bo mam obie
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
Poproszę również o rozliczenie postaci drugoplanowych Edwarda Prewett oraz Franka Longbottom.
adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Astaroth Yaxley