16.12.2024, 21:07 ✶
To, co zrobił Leon, było tak niespodziewane, jak i nieakceptowalne. Charles zganił się w myślach za niedocenienie mężczyzny, który nie zamierzał się poddawać, chociaż był na przegranej pozycji. Szczęśliwie Rolph trzymał różdżkę w pogotowiu i nie potrzeba było wiele, by unieruchomić zielarza więzami. Różdżka w dłoniach przeciwnika wciąż mogła być problematyczna, dlatego należało go sparterować jak najszybciej. Pozbawić możliwości czarowania. Zwykły expeliarmus nie był jednak w stylu Durmstrangu…
- Prosiliśmy, by pan... usiadł! - Warknął rozeźlony Charlie, tym razem unosząc obie dłonie i wyciągając je przed siebie, starając się wytworzyć podmuch, który miał posłać Leona mniej-więcej w kierunku krzesła. Nie celował dokładnie w mebel, bo spodziewał się, że o ile i tym razem Leon jakimś cudem uchroni się przed działaniem zaklęcia, to wyrżnie w ziemię, a zapewne i w krzesło, o ile nawet nie w ścianę. Mulciber zupełnie nie przejmował się stołem alchemicznym i szkłem, które mogło się na nim znajdować ani niczym innym w piwniczce. Rodolphus nie znajdował się w strefie zagrożenia. Tylko tyle Charles musiał wiedzieć.
kształtowanie na wytworzenie podmuchu, Z
- Prosiliśmy, by pan... usiadł! - Warknął rozeźlony Charlie, tym razem unosząc obie dłonie i wyciągając je przed siebie, starając się wytworzyć podmuch, który miał posłać Leona mniej-więcej w kierunku krzesła. Nie celował dokładnie w mebel, bo spodziewał się, że o ile i tym razem Leon jakimś cudem uchroni się przed działaniem zaklęcia, to wyrżnie w ziemię, a zapewne i w krzesło, o ile nawet nie w ścianę. Mulciber zupełnie nie przejmował się stołem alchemicznym i szkłem, które mogło się na nim znajdować ani niczym innym w piwniczce. Rodolphus nie znajdował się w strefie zagrożenia. Tylko tyle Charles musiał wiedzieć.
kształtowanie na wytworzenie podmuchu, Z
Rzut Z 1d100 - 46
Sukces!
Sukces!
Rzut Z 1d100 - 73
Sukces!
Sukces!