17.12.2024, 17:39 ✶
Dżem doberek
Ja przychodzę do dziekanatu z pewną sprawą. Mianowicie - podczas sesji związanej z Doppelgangerem, Victoria przekminiła Stanleyowi, że jej babka podczas wizyty na Nocturnie postanowiła zakupić sobie jakieś pamiątki z tej jakże wspaniałej przygody. Według jej ustaleń, jedne z suvenirów, pochodziły właśnie ze sklepu Borginów.
Załączam dowody, że to nie jest moje żadne urojenie, a tak rzeczywiście było:
Dowód numer 1 w sprawie
Dowód numer 2 w sprawie
Dochodząc do sedna tematu i zarazem pytania/pytań.
1. Czy przeglądając księgi zamówień u Borgina&Burkesa, można by było się czegoś dowiedzieć? Czy raczej jest to wiedza utracona?
2. Jeżeli tak, to czego?
3. Czy żeby tego się dowiedzieć wystarczy klepnąć jedno postówkę czy trzeba zrobić elegancką robotę i jakiegoś złocistego Mistrza Gry zaciągnąć na ładne oczy do pomocy?
Z góry dziękuje i życzę smacznego serniczka w dziekanacie
Ja przychodzę do dziekanatu z pewną sprawą. Mianowicie - podczas sesji związanej z Doppelgangerem, Victoria przekminiła Stanleyowi, że jej babka podczas wizyty na Nocturnie postanowiła zakupić sobie jakieś pamiątki z tej jakże wspaniałej przygody. Według jej ustaleń, jedne z suvenirów, pochodziły właśnie ze sklepu Borginów.
Załączam dowody, że to nie jest moje żadne urojenie, a tak rzeczywiście było:
Dowód numer 1 w sprawie
Dowód numer 2 w sprawie
Dochodząc do sedna tematu i zarazem pytania/pytań.
1. Czy przeglądając księgi zamówień u Borgina&Burkesa, można by było się czegoś dowiedzieć? Czy raczej jest to wiedza utracona?
2. Jeżeli tak, to czego?
3. Czy żeby tego się dowiedzieć wystarczy klepnąć jedno postówkę czy trzeba zrobić elegancką robotę i jakiegoś złocistego Mistrza Gry zaciągnąć na ładne oczy do pomocy?
Z góry dziękuje i życzę smacznego serniczka w dziekanacie
"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina
"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972