• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Scarlett Mulciber

Poczta Scarlett Mulciber
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego, pianistka
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
05.01.2025, 16:12  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2025, 16:15 przez Lorraine Malfoy.)  

—06/09/1972—

Kopertę zabezpieczono zaklęciem ochronnym. W środku znajdował się nieco koślawy rysunek Scarlett wystylizowanej na bajkową królową lodu, ewidentnie skreślony ręką dziecka... Dzieckiem tym była na oko sześcioletnia ghulica, która zadomowiła się jakiś czas temu w Necronomiconie, i którą Scarlett mogła poznać podczas swojej ostatniej wizyty. Odpowiedź na ten list.

Londyn, 6 IX 1972

Scarlett, och, droga moja Scarlett,

Jak dobrze, że jesteś.

Nie czuj się w obowiązku usprawiedliwiać przede mną jego grzechów, znam je wszystkie, i on dobrze o tym wie – tak jak i wie, co sądzę o jego pijaństwie. Muszę Cię jednak, mimo wszystko, prosić, abyś przekazała mu, że musi odebrać wiadomość ode mnie, jutro, kiedy odzyska już przytomność umysłu. Martwię się o niego. Matka jedna wie, że nie zawsze potrafię to okazać, ale martwię się.

Martwię się też o Ciebie, Scarlett. Najbardziej cierpisz w tym wszystkim konflikcie właśnie Ty, uwikłana w zasilaną testosteronem batalię męskich ego. Nie chciałam ingerować w Twoje sprawy, w Wasze sprawy, nie zrozum mnie źle, proszę, ale gdybyś wprost nie poprosiła mnie o pomoc, nie odezwałabym się choćby słowem, wierząc, że sami zdołacie sobie to wszystko wyjaśnić.

Baldwin zjawił się w domu w opłakanym wręcz stanie. Z tego co mówił, zdołałam wywnioskować, że poróżnił się z Twoim bratem, a ten zaatakował go w napadzie pasji... Nie mnie ręczyć za charakter tego młodego człowieka, który ośmielił się podnieść rękę na Baldwina. Nie będę szargać jego imienia na łamach tego listu, nie dlatego, że sam zszargał je już wystarczająco, ale z szacunku, jaki wobec Ciebie żywię. Znasz swojego brata, tak jak i ja znam swojego. Baldwin... Baldwin nie jest łatwym człowiekiem. Kiedy patrzysz na wyidealizowane obrazy świętych, widzisz zastygłe, surowe twarze pełne powagi, więc nie myślisz o tym, że wszyscy ci święci byli kiedyś ludźmi – takimi samymi ludźmi, jako i my – śmiali się, płakali, kochali i nienawidzili – jako i my. Baldwin też nie jest taki, jak wszyscy myślą.
Baldwin skrywa w piersi czułe serce, które każe mu szukać piękna w brzydocie i kochać rzeczy kalekie i upadłe. Gotów był wziąć Twojego brata pod swoje skrzydła, nieopierzone pisklę, które wypchnięto z gniazda, gotów był nauczyć go latać, razem wznieść się pod angielskie niebo, ale Twój brat... Baldwin brzydzi się zadawaniem przemocy, Scarlett. Brzydzi się brutalnością. Nawet nie oddał Twojemu bratu, nie chcąc zniżyć się do jego poziomu, a choć nie wyciągniesz tego z niego za żadne skarby świata, myślę, że nie zrobił tego przez wzgląd na Ciebie. Bo kiedy sprawiamy ból tym, których kochamy, Scarlett, to tak, jakbyśmy sprawiali ból samym sobie.

Jeżeli chcesz usłyszeć moje zdanie... Nie słuchaj tych wszystkich mężczyzn dookoła siebie. Skoro nie wiedzą, co jest dobre dla nich, skąd mogą wiedzieć, co jest dobre dla Ciebie? Miej swój rozum, Scarlett. 

Przepraszam, że zmusiłam Cię do pisania o tak późnej porze. Niech Matka czuwa nad Twoim snem, spędziwszy z powiek wszystkie troski.

Lorraine

P.S. Nie wahaj się od czasu do czasu wpaść do Necronomiconu na herbatkę. Frida chyba Cię polubiła.

Yes, I am a master
Little love caster
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Poczta Scarlett Mulciber - przez Scarlett Mulciber - 17.08.2024, 00:34
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Charles Mulciber - 23.09.2024, 13:37
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 23.09.2024, 18:14
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Charles Mulciber - 23.09.2024, 20:07
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Charles Mulciber - 23.09.2024, 22:00
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 25.09.2024, 09:07
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 25.09.2024, 09:08
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Philomena Mulciber - 20.10.2024, 23:45
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 23.10.2024, 07:31
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Charles Mulciber - 04.11.2024, 12:26
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Faye Travers - 10.11.2024, 21:20
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 13.11.2024, 14:14
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Lorien Mulciber - 26.11.2024, 11:20
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Charles Mulciber - 26.11.2024, 23:00
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 11.12.2024, 20:41
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Anthony Shafiq - 12.12.2024, 00:44
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Charles Mulciber - 02.01.2025, 22:20
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Faye Travers - 04.01.2025, 18:29
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Lorraine Malfoy - 05.01.2025, 16:12
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Alexander Mulciber - 18.02.2025, 11:32
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 26.05.2025, 14:30
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Alexander Mulciber - 04.08.2025, 08:22
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Alexander Mulciber - 06.08.2025, 00:09
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Baldwin Malfoy - 19.08.2025, 22:49
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 28.08.2025, 16:00
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Bard Beedle - 14.09.2025, 14:17
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Richard Mulciber - 24.09.2025, 02:25
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Alexander Mulciber - 11.10.2025, 23:00
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Alexander Mulciber - 12.10.2025, 20:02
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Lorien Mulciber - 12.10.2025, 20:30
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Faye Travers - 13.11.2025, 14:55
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Faye Travers - 05.12.2025, 11:48
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Faye Travers - 08.12.2025, 11:40
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Faye Travers - 06.01.2026, 14:36
RE: Poczta Scarlett Mulciber - przez Alexander Mulciber - 15.02.2026, 13:15

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek