• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick

[kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
27.01.2023, 09:50  ✶  

Norka miała wrażenie, że czarodzieje po prostu nie doceniali tego, że coś może działać dobrze bez magii. Nie wszystko potrzebowało ulepszeń, czarów. Takie było jej zdanie, zresztą w przypadku pieczenia było podobnie. Czasem najbardziej sprawdzały się stare receptury, które był bardzo proste i nie wymagały dodatkowego wkładu.

- Dobrze to słyszeć, szczerze powiem, że nie do końca wiem, na ile mogę sobie pozwolić. - Nie była pełnoprawnym członkiem Zakonu Feniksa, nie wiedziała do końca jak to wszystko funkcjonuje, jednak chciała się angażować, chciała pomóc swoim najbliższym. Miała świadomość, że jej przyjaciele działają aktywnie w konspiracji, także uważała, że musi im pomóc. Może i była pierdołą, ale miała pewną wiedzą, którą można było wykorzystać, do tego chyba całkiem logicznie myślała. Przez lata była samotną matką, nauczyło ją to szybkiego działania i kombinowania. Potrafiła podejmować decyzje w biegu.

- Oczywiście, mogę wziąć to na siebie. Wy pewnie macie inne rzeczy do roboty, wydaje mi się, że bez problemu sobie z tym poradzę. Jeśli chodzi o składniki roślinne, to nie ma problemu, wiele z nich mogę znaleźć na własną rękę, trochę się na tym znam, gorzej jednak z tymi zwierzęcymi, nie miałbyś może kogoś, kogo mógłbyś mi polecić? - Cieszyło ją to, że jej pomysł nie okazał się być niepotrzebny. Będzie mogła teraz zacząć działać. Nie miała problemu z wzięciem na siebie odpowiedzialności za innych. Od zawsze to robiła, już w czasach Hogwartu była prefektem, który opiekował się młodszymi uczniami, ta rola zdecydowanie do niej pasowała.

- Znam ich trochę, myślę, że to będzie owocna współpraca, nie brałabym pod uwagę byle kogo. - Wydawała się być pewna rodzeństwa Lupin i ich umiejętności. Nie zamierzała na nich zaprzestać, pewnie z czasem zacznie szukać kolejnych osób, które będą chciały wesprzeć słuszną sprawę, jednak wszystko powoli, małymi krokami. Grunt to mieć pewnych ludzi na początek, żeby zobaczyć, jak to wszystko będzie funkcjonować.

Norka pewnie byłaby zachwycona wizją zostania łączniczką, chciała mieć wpływ na przyszły upadek popleczników Voldemorta. - Tak, będę miała stoisko. Nie mogłabym nie skorzystać z takiej okazji. - W końcu przy tym wszystkim nadal pozostawała początkującą przedsiębiorczynią.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nora Figg (2065), Patrick Steward (2142)

Wiadomości w tym wątku
[kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Patrick Steward - 20.01.2023, 02:31
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Nora Figg - 20.01.2023, 11:29
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Patrick Steward - 24.01.2023, 02:25
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Nora Figg - 24.01.2023, 10:40
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Patrick Steward - 26.01.2023, 16:17
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Nora Figg - 26.01.2023, 16:50
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Patrick Steward - 27.01.2023, 02:13
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Nora Figg - 27.01.2023, 09:50
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Patrick Steward - 29.01.2023, 20:40
RE: [kwiecień, 1972] Nora Nory, Po owocach ich poznacie, Nora & Patrick - przez Nora Figg - 30.01.2023, 11:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa