• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Henrietta Mulciber-Slughorn

Widmo
krew
genetyka
zawód

27.01.2023, 19:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.02.2023, 20:34 przez Henrietta Mulciber-Slughorn.)  

Oto profil twojej postaci

Granice, które oddzielają życie
od śmierci, są w najlepszym
razie niejasne i mgliste.
Kto odważy się stwierdzić,
gdzie kończy się jedno,
a zaczyna drugie?

~ Edgar Allan Poe, Przedwczesny pogrzeb

ϯ ϯ ϯ

Dla wielu osób mogłaby uchodzić za klasyczną piękność: jasna, podłużna twarz okalana rudymi włosami, pełne wargi, wysokie kości policzkowe. Gdyby się jednak przyjrzeć bliżej, dostrzeże się dysonanse. W jej twarzy mało jest ciepła - posągowej twarzy, ostro rzeźbionej figurze, czujnych, wiecznie zmrużonych oczach o zielonym kolorze. Ściągniętych brwiach i dumnie uniesionym podbródku. Po dłuższej chwili usta zdadzą się zbyt szerokie, linia szczęki zbyt ostra, a cała uroda daleka od jej ideału. To wszystko sprawia, że kobieta, zrazu pogodna i przyjazna, po pewnym czasie może wzbudzić niechęć. A mimo to, jej twarz może przyciągać wzrok, szczególnie tych, którzy cenią niekonwencjonalne piękno.
Lubuje się w klasycznym ubiorze, zazwyczaj nie odkrywając zbyt wiele swego ciała. Upodobała sobie suknie, choć i w spodniach można ją ujrzeć. Zawsze elegancka, stosownie umalowana, zazwyczaj spina włosy w ciasny kok. Usta zawsze krwistoczerwone, tak wyraźnie odznaczające się na jej twarzy, idealnie współgrające z rudymi włosami.

Rozegrane wątki
Kolejność wg. umiejscowienia w czasie fabularnym
ϯ Styczeń 1972 r. || Henrietta & Robert || Obsequium amicos, veritas odium parit [zakończona]
ϯ Początek marca 1972 r. || Henrietta & Elliott || De fumo in flammam [trwająca]
ϯ [22 Marca, Pogrzeb Simone Malfoy] Wiltshire, rezydencja Malfoyów [trwająca]
ϯ Kwiecień 1972 r. || Henrietta & Iris || E cantu cognoscitur avis [trwająca]
ϯ Kwiecień 1972 r. || Henrietta & Wilhelm || Non scholae, sed vitae discimus [trwająca]

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... samą siebie, spełnioną zawodowo i szanowaną za swoją pracę.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... mnie samej odartej z ubrań, godności, poszanowania.
♦ Amortencja pachnie mi... smakiem dobrej whisky, dymem z cygara. Może nawet cierpieniem R.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Cichosza.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... byka. Mało kto mógłby mnie zniewolić.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... mistycyzm. Są jednostki, które rzeczywiście mają dar jasnowidzenia i dostrzegania niewidzialnego, lecz na nich wybijają się ci, którzy go nie posiadają. To sprawia, że ani jedni ani drudzy nie są traktowani poważnie.
♦ Czarna magia? Cóż... czasem konieczność. A czasem ostateczność.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... jeszcze nie osiągnęłam nic takiego, z czego byłabym prawdziwie dumna.
♦ Stoję po stronie... rodziny.
♦ Moje serce należy do... mojej pracy. Nihil, novi, verum est?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Henrietta Mulciber-Slughorn - przez Eutierria - 24.01.2023, 17:51
RE: Henrietta Mulciber-Slughorn - przez Eutierria - 27.01.2023, 19:35
RE: Henrietta Mulciber-Slughorn - przez Eutierria - 27.01.2023, 19:36
RE: Henrietta Mulciber-Slughorn - przez Henrietta Mulciber-Slughorn - 27.01.2023, 19:36

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa