• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Cain Fawley

Cain Fawley
the horror and the wild
But the half part sees what the other half's got
Sometimes I feel like I'd rather just rot
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
rozszczepieniec
zawód
medium za dychę i niegrzeczny sklepikarz
Wysoki, bo mierzący 185 cm wzrostu, smukły, o długiej twarzy zwykle przekornie uśmiechniętej — Cain w wielu aspektach przypomina gentlemana, w pozostałych sępa. Wszystko w nim jest zawsze trochę niedbale, trochę niedokończone, jego koszule są zawsze niedopięte, a antracytowe włosy nosi palcami sczesane z czoła. Łatwo odnaleźć w tłumie ślady jego obecności — cierpki zapach papierosów, kadzideł i mocnych, piżmowych perfum oraz przedziwny chłód, zupełnie jakby minął cię właśnie duch. Gdy mówi, jego niski głos brzmi uprzejmie, choć przebrzmiewa w nim nuta protekcjonalizmu, a nieco bezczelne spojrzenie ciemnobrązowych oczu zdaje się tkwić w tobie jak sztylet.

Cain Fawley
19.01.2025, 20:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.01.2025, 19:08 przez Cain Fawley.)  

Bracia Fawley

[Obrazek: Qx8lfprP_o.png] [Obrazek: twuDWXRG_o.png] [Obrazek: JAkXZT3r_o.png]
moodboard | playlista

Dla świata Cain Fawley – dorosłe, młodsze dziecko swojej upiornej rodziny, irytująca klątwa i wieczny problem zadomowiony w cieniach Śmiertelnego Nokturnu. Na co dzień zakłamane medium do wynajęcia, domorosły nekromanta oraz kłamca i naciągacz na cudzej łasce. Lubi drogie papierosy i wchodzić do domów bez pukania.
[+]Cain
Ten, który zawsze miał większe prawa do ciała i do istnienia – ten głośniejszy, ważniejszy, zawsze bardziej wyszczekany. Ten z bardziej zmierzwionymi włosami, mocniejszymi perfumami i niedopiętą koszulą. Ten mniej rozsądny, zawsze winny wszystkich kaców i romansów. Imię w papierach, na cudzych językach i cudzych poduszkach.

[+]Abel
Ten pożarty – zmuszony do odgrywania roli swojego brata. Cichszy, mądrzejszy, łatwiejszy do kochania.

But these words people threw around - humans, monsters, heroes, villains - to him it was all just a matter of semantics. Someone could call themselves a hero and still walk around killing dozens. Someone else could be labeled a villain for trying to stop them. Plenty of humans were monstrous, and plenty of monsters knew how to play at being human.
― Victoria Schwab, Vicious

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp widzę dwóch podobnych do siebie mężczyzn w dwóch różnych płaszczach. Stoją tyłem do mnie, ramię w ramie, jeden z papierosem w dłoni, drugi z kubkiem kawy. Parzonej dokładnie tak jak lubi. Bogin przyjmuje przy mnie formę mnie, lecz im dłużej przyglądam się swojej twarzy, tym mniej żywa się ona staje — w końcu zostaje z niej tylko sino-szara skóra naciągnięta na kruszejące kości. Amortencja pachnie mi woskiem, konfiturą wiśniową i mokrym brukiem Nokturnu. Moje ulubione zaklęcie to silencio. Mój patronus przyjmuje formę chudego, czarnego kota o dużych oczach — jednym niebeskim, drugim brązowym. Wróżbiarstwo to dla mnie świetna zabawa, szczególnie po pijaku. Czarna magia? Cóż, jeszcze lepsza zabawa! Nawet na trzeźwo. Za swoje największe osiągnięcie uważam moją wiedzę oraz prosty nos po dziesięciu latach spędzonych na Nokturnie. Stoję po stronie czasem swojej, czasem nauki, czasem ludzi, których uznam za wartych miłości. Moje serce należy do wszystkiego co ciekawe, ładne i miękkie pod palcami.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Cain Fawley - przez Cain Fawley - 14.01.2025, 03:12
RE: Cain Fawley - przez Eutierria - 19.01.2025, 20:01
RE: Cain Fawley - przez Eutierria - 19.01.2025, 20:01
RE: Cain Fawley - przez Cain Fawley - 19.01.2025, 20:01

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny