• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Edith Rookwood

Edith Rookwood
wiedźma
people will never bleed enough
to fulfill your vision of

j u s t i c e
krew
genetyka
zawód
Niebieskie oczy, przydymione niedbałym, ciemno-szarym makijażem wydają się przyjazne, ciepłe, czasem tylko, jakby na ułamek sekundy skrzą niejednoznacznie, planując coś niedobrego. Na ustach podkreślonych ciemnym różem lub szkarłatną czerwienią często gości niesforny, tajemniczy uśmiech; sprawia wrażenie dobrego człowieka, najmilszej osoby pod słońcem. Włosy, nie potrafiąc zdecydować pomiędzy prostą taflą, a burzą loków, niesfornie okalają bladą twarz, zakrywając czoło i lekko odstające uszy. Przeważnie spływają swobodnie w dół pleców, nieskrepowane skomplikowanymi upięciami czy tysiącem wsuwek, bo kto miałby do tego cierpliwość. 170 cm wzrostu, normalnej budowy; prezentuje się nienagannie; jej chód pełen jest gracji i elegancji; perfekcyjnie dobrane stroje, głęboka zieleń, czerwień i czerń tylko komplementują bladość skóry Rookwood; długie palce i zgrabne dłonie zdobią misterne pierścienie i piękne, srebrne bransolety. Pachnie świeżo i bardzo przyjemnie, jak dojrzałe, soczyste owoce.

Edith Rookwood
06.02.2025, 22:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.02.2025, 16:30 przez Edith Rookwood.)  
T H E M E / B O A R D

[Obrazek: c6820c984ebd63b945e7e27754979596.jpg] [Obrazek: e14c56e864dee0a09b94e34780703f55.jpg] [Obrazek: 924ad3a03f1bd8da9da1719c88cb9a5e.jpg]
some mornings in summer, i step outside and the S K Y   O P E N S,
and pours itself into me as if i were a  s a i n t about to d i e.
but the plot calls for me to live, be
ordinary,
say nothing to anyone. inside the house,
the mirrors
b u r n when I pass

W lustrze Ain Eingarp widzę moją matkę; spogląda na mnie ciepło, z miłością, tak jak nigdy jeszcze nie patrzyła. Bogin przyjmuje formę ojca - jego usta zaciskają się w cienką linię, a oczy pełne są zawodu; w dłoni dzierży różdżkę, jakby zastanawiał się, jakim zaklęciem za chwilę mnie ukarze. Amortencja pachnie wanilią, ciepłym piżmem i pracownią artystyczną moich dziadków. Moje ulubione zaklęcia to te, które wpływają na ludzkie umysły. Mój patronus przyjmuje formę lisa. Wróżbiarstwo to dla mnie formą magii, której zupełnie nie rozumiem. Czarna magia? Cóż, często jest konieczna. Za swoje największe osiągnięcie uważam to, że bez wzbudzenia większych podejrzeń, udało mi się dotrzeć tam gdzie jestem. Stoję po stronie jedynych i słusznych wartości, czystości magicznego społeczności i zachowania koniecznych reguł, które pozwoliły nam bezpiecznie przetrwać przez ostatnie wieki. Moje serce należy do władzy, pieniędzy i mych przekonań.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Edith Rookwood - przez Edith Rookwood - 05.02.2025, 01:47
RE: Edith Rookwood - przez Cliodna - 06.02.2025, 22:26
RE: Edith Rookwood - przez Cliodna - 06.02.2025, 22:26
RE: Edith Rookwood - przez Edith Rookwood - 06.02.2025, 22:27

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny