• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
[03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side

[03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
08.02.2025, 03:32  ✶  
Thomas nie był do końca pewien jak się czuć z tym polowaniem na demona. Zdecydowanie nie było to coś co chciałby powtarzać bez odpowiedniego przygotowania - choć z drugiej jakoś w ogóle nie chciałby tego powtarzać gdyby nie musiał koniecznie. Zdecydowanie lepiej będzie to zostawić w spokoju i nie ruszać.
PRzełknął ślinę, oczekując nieco jak na ścięcie reakcji siostry, nawet nie próbował ukrywać jak ważna ona jest dla niego i to co powie. Czy chciał w ten sposób na nią wywrzeć jakąś presję, a gdzie tam. Po prostu nie potrafił od niej oderwać wzroku, nie w tak ważnej chwili. Dobrze wiedział dlaczego to czuł, przemyślał to już na tyle sposobów, że nie miał cienia wątpliwości.
- Chciałem przelać to. Cały ból i cierpienie jakie czułem w demona. Cieszyć się jego bólem i cierpieniem. To... - wszystko mówił cicho i powoli opuszczając głowę. - To dawało ulgę, że ktoś cierpi zamiast mnie. Że mogę mu odpłacić za to co zrobił - czy to były szlachetne pobudki? Nie, to była zemsta, to nim kierowało w tamtym momencie, ale czy używanie czarnej magii w odwecie podczas ataku nie był właśnie tym samym? Odpowiadanie ogniem na ogień, dlaczego tak się dziwił, że się sparzył. Podniósł rękę do oczu i przetarł j intensywnie, piekły, ale były suche jak egipskie piaski.
Nie chciał straszyć siostry bardziej niż to konieczne, ale czy, gdyby teraz nie przyszło mu walczyć z jakimiś śmierciożercami czy naśladowcami to by się opanował? Wątpił w to, zapewne użyłby tego rodzaju magii ponownie - w imię większego dobra przecież, aby ich powstrzymać.

Oh jakiż tragiczny Thomasek. Mogę poświęcić swoją duszę i życie... Ale tak długo jak mnie akceptujecie, inaczej się załamię

Zaskomlał głos w jego głowie i Figg dobrze wiedział, że to prawda, nie mógł temu zaprzeczyć, że bez akceptacji bliskich był... W sumie to nawet nie bardzo wiedział kim, bo to nie było oddzielne, to go identyfikowało w pewien sposób.
- Morpheus jest w Egipcie obecnie, miałem iść do niego, ale muszę z tym poczekać. Wolałbym, żeby to był ktoś zaufany, do kogo przyjdę z tym "problemem", nie znam lepszego wyboru - kto jak kto, ale niewymowny z Departamentu Tajemnic musiał być odpowiednim człowiekiem do tego. To, że był profetą tylko dodatkowo działało na korzyść ich obu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nora Figg (2202), Thomas Figg (2707)

Wiadomości w tym wątku
[03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Thomas Figg - 17.01.2025, 04:42
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Nora Figg - 17.01.2025, 11:49
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Thomas Figg - 20.01.2025, 01:10
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Nora Figg - 20.01.2025, 11:23
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Thomas Figg - 21.01.2025, 19:23
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Nora Figg - 23.01.2025, 23:27
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Thomas Figg - 26.01.2025, 02:55
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Nora Figg - 29.01.2025, 22:57
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Thomas Figg - 08.02.2025, 03:32
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Nora Figg - 13.02.2025, 00:06
RE: [03.09.1972 (popołudnie)] Me and the devil walkin' side by side - przez Thomas Figg - 04.04.2025, 11:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa