12.02.2025, 01:47 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2025, 02:16 przez Lorraine Malfoy.)
—25/08/1972—
List zabezpieczono standardowym zaklęciem ochronnym.
Londyn, sierpień 1972 r.
Szanowny Panie Nordgersim,
Nie zna mnie Pan, a ja nie znam Pana, a jednak, nasze ścieżki przecięły się podczas rytuału w kamiennym kręgu Stonehedge. Czego właściwie byliśmy świadkami? To tylko jedno z wielu pytań, na które chciałabym znaleźć odpowiedź, panie Nordgersim. Nazywam się Lorraine Malfoy, i, podobnie jak Pan, dostąpiłam łaski uczestnictwa w tegorocznych obchodach święta Lithy.
Łączy nas wspólna wiara w Matkę, wiara, która wszystkich nas czyni braćmi i siostrami, więc pozwolę sobie mówić wprost, nie obawiając się osądu. Zarówno ja, jak i dwie z trzech towarzyszących mi przyjaciółek, miałyśmy widzenie bogini – bogini trójjedynej, bogini o trzech twarzach, lecz w jednej osobie – widzenie bogini Dziewicy. Dziewica objawiła się nam na górskiej łące pokrytej krokusami, pięknieksza niż jutrzenka, bo skąpana w świetle błękitnej mgławicy, nakrapianej migotliwymi gwiazdami. Mam wiele różnych imion, mówiła, odgarniając włosy przypominające złociste wstęgi komet, krążących nad naszymi głowami, Hekate, Selina, Diana, wyliczała, ale tu znają mnie jako Dziewicę. Ze względu na obcobrzmiące nazwisko pozwolę sobie przypuszczać, że Panu przedstawiłaby się jeszcze innym imieniem, być może jako Fulla, być może jako Freja. Nam, oprócz swego imienia, podarowała coś jeszcze. Dziewica, smucąc się odebranym pochopnie życiem, wyjawiła nam, co chce mieć złożone w ofierze podczas rytuału mającego na celu przywrócenie chwały bogini. Kwiaty, plony ziemi, modlitwy, pieśni, i tańce, wyliczała, napomykając, że potrzebny jest jej także nowy ołtarz.
Panie Nordgersim, długo zwlekałam z napisaniem tego listu, jeszcze dłużej z jego wysłaniem, obawiając się przyjąć na słabe barki ciężar posłannictwa, jakie przypadło mi w udziale. Wiara utwierdziła mnie jednak w przekonaniu, że nie dane mi będzie dźwigać tego ciężaru samej. Czy byłby Pan łaskaw podzielić się ze mną Pańską wersją wydarzeń ze święta Lithy?
Czy Pan również dostąpił widzenia bogini?
Czy przekazała Panu, co możemy zrobić, aby dopełnić dzieła rytuału?
Niech Matka ma Pana w opiece,
Lorraine Malfoy