• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
« Wstecz 1 2
kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus)

kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus)
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
01.02.2023, 14:16  ✶  

Nora westchnęła ciężko. Ona jeszcze nie wiedziała, czy istniał w ogóle powód do narażania się, w przeciwieństwie do ojca Fergusa ona martwiła się po prostu o to, czy nie stała się mu krzywda. Nie przyszła tu po to, aby oceniać jego wybory. - Nie uznałam, że się narażasz bez powodu. - Chciała to wyjaśnić, bo nie podobało się jej to, że została odebrana właśnie w ten sposób.

Nigdy w życiu nie wybrałaby rodziców przyjaciela, jako źródła informacji. Wiedziała, że patrzą na niego w inny sposób niż ona, co wcale jej się nie podobało. Dla niej Fergus był utalentowanym czarodziejem, który nadal szukał swojej drogi. Wiedziała, że jest nieszczęśliwy pracując przy rodzinnym biznesie i życzyła mu odwagi, aby zmienił swoją drogę, choć wiedziała, że nie będzie to wcale łatwe.

- Wiem, wiem, ale pamiętaj, może wyglądam na naiwną, ale wcale taka nie jestem. Nie lekceważ mnie. - Mógł próbować ją sobie owinąć wokół palca, mówić jej słodkie słówka, to i tak by nie spowodowało, że zapomniałaby w jakim celu się tutaj znalazła.

- Była to dość enigmatyczna informacja o tym, że jesteś w szpitalu, właściwie tylko tyle tam było, nie wiem, co napisała Twojemu ojcu, nie sądzę jednak, żeby było to coś innego.- Wiedziała, że ojciec Fergusa może podejść do tej rewelacji o tym, że znalazł się w szpitalu a bardzo specyficzny sposób i raczej nie było to podejście, z którego wynikałoby martwienie się o stan zdrowia syna. Norka dokończyła pączka, którym chwilę wcześniej się poczęstowała. Przyniósł jej oczekiwane uspokojenie, przetarła jeszcze dłonią twarz, żeby pozbyć się z niej lukru.

Przewróciła oczami, kiedy usłyszała jak Ollivander opowiada o tym, jak prawie umarł. Nie musiał jej tego wizualizować, zdecydowanie obeszłoby się bez tego. - Mi się bardzo ten fakt podoba, wyjątkowo to ja mam przewagę. - Normalnie mógłby się odwrócić na pięcie i odejść, tym razem jednak był przykuty do łóżka. Idealna sytuacja, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej informacji o tym wszystkim.

- Dobra, to teraz wszystko jasne. Po prostu próbowałeś tego, co chciałbyś robić. Rozumiem, wiadomo jak jest, nie umie się wszystkiego od razu i to chyba normalne, że czasem nie wychodzi. Szczególnie, że nie jesteś jakimś specjalistą w tej dziedzinie, bo dalej ciągle siedzisz w rodzinnym biznesie. - Panna Figg próbowała jakoś zrozumieć, dlaczego Fergus się tu znalazł i zaczęło jej się to rozjaśniać. Nie widziała nic złego w tym, że próbował zacząć robić to, co interesowało. - Grunt, że nic poważnego Ci się nie stało. - No, nic poważnego, czego skutki będzie odczuwał w dalszym życiu.

- Tak, oni tak mają, nigdy nie odmówią pomocy. Właściwie, jak się skończyła sprawa ze szkatułką, udało się ją otworzyć, naprawić, czy co właściwie chciałeś z nią zrobić? - Była ciekawa, jak zakończyła się sprawa.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Fergus Ollivander (3082), Nora Figg (2913)

Wiadomości w tym wątku
kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 20.01.2023, 14:40
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Fergus Ollivander - 22.01.2023, 01:14
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 24.01.2023, 12:53
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Fergus Ollivander - 27.01.2023, 18:02
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 31.01.2023, 01:00
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Fergus Ollivander - 31.01.2023, 20:59
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 01.02.2023, 14:16
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Fergus Ollivander - 02.02.2023, 19:21
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 03.02.2023, 15:18
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Fergus Ollivander - 04.02.2023, 20:49
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 06.02.2023, 22:54
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Fergus Ollivander - 07.02.2023, 11:34
RE: kwiecień 1972; W coś Ty się znowu wpakował?! (Norka i Fergus) - przez Nora Figg - 14.02.2023, 10:29

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa