05.03.2025, 00:34 ✶
Richard nie został w pełni rozliczony z kwartału letniego. Czy mimo to, mam nim wykonać rzuty spalonej nocy?
Tak. Postać jest aktywna, rzucaj więc.
Nie mogę nigdzie w opisach znaleźć wzmianki, dotyczącej Lokacji znajdujących się w Podziemnych Ścieżkach.
Wzmianka znajduje się w ostatnim podpunkcie: Nie liczą się lokacje w Podziemnych Ścieżkach - o ich los należy dopytać mistrza gry.
Nie wiem czy poruszana wielokrotnie sprawa o rzutach na nie, została umieszczona w którymś temacie/poście tego wydarzenia, czy w Kromlechu.
Była poruszana w obu miejscach.
Richard w spadku po Robercie przejął Olibanum (sklep ze świecami i kadzidłami). Znajduje się on w Podziemnych Ścieżkach. Robert miał Znajomość Półśwatka II, Richard ma o wadze I (w rozliczeniu miało być podbite na II). Czy ja muszę wykonywać rzut na lokację sklepu w podziemnych ścieżkach, czy to lokum chroni przepis, że znajduje się w Podziemnych Ścieżkach?
Popiół nie spada na twoją lokację, więc ona nie płonie, ale siłą rzeczy nie możesz dostać się na Ścieżki, ponieważ wejście zostało przesunięte i nikt Richardowi o tym nie powiedział. Musisz zdobyć fabularnie informacje o tym jak się tam dostać. Ewentualnie wysłać tam kogoś na zwiady. Mój wstępny werdykt jest taki, że Olibanum jest rozkradane przez złoczyńców ze Ścieżek.
Tristan jest mugolakiem z zawadą Szlama III - który rzut piętra powinien wykonać? "Pal się" czy "Szlama"? Czy musi wykonać oba?
Pal się. Rzuca się tylko najwyższym piętrem.