18.03.2025, 23:26 ✶
1. Możecie tak napisać, bierzcie Hagrida, pająki i różnych przypadkowych uczniów, ale darujcie sobie tego Voldemorta, a przynajmniej rozpoznanie go.
Tak wiem, że to dla niego tarczka fabularna, ale no niech jego prawdziwe personalia wyciekną w swoim czasie.2. Otóż zrobiłam research w świecie mugolskim (aka otworzyłam wikipedię) i...
The law meant that pubs in urban areas could open between 11.30am and 3pm, and between 6.30pm and 11pm. Pubs outside urban areas could open between 11.30am and 3pm but only between 6.30pm and 10pm in the evenings. Sunday opening times were limited to a maximum of five hours divided between 12pm-3pm and 6pm-10pm. (...) In the 1960s (...) none of these new Acts changed the times that alcohol could be served.
A jak pogrzebałam więcej to wyszło mi, że teraz puby w UK są czynne tak od 11 do 23, w weekendy dłużej. Oczywiscie odnoszę się teraz do świata mugoli, ale wydaje mi się, że kultura czarodziejów powinna być chociaż trochę do tego zbliżona.
Wiwern na pewno otwarty w tych godzinach. Skoro to miejsce Nokturnowe, a my gramy w takim a nie innym uniwersum, to bym założyła, że zamykają się bardzo późno. W takim razie nikogo nie powinno tam być w takich wczesnych godzinach porannych, jak druga zmiana już posprząta, a pierwsza jeszcze smacznie śpi odpoczywając przed podawaniem śniadanek w postaci tostów z zapiekanymi szczurzymi ogonami (smacznego). Generalnie zakładam, że macie takie możliwości obserwacji tego miejsca i obeznania w Nokturnowych sprawach, aby wybrać dobry moment z perspektywy obecności pracowników.Co do reszty pytań - zacznijcie sesję jak podchodzicie do tego baru w wyznaczonych godzinach, wejdźcie do wątku wszyscy, Lewis wchodzi ostatni. Opiszcie fabularnie swój plan na włamanie, wtedy zadecyduję o rzutach, jakie będzie trzeba wykonać na włamanie do tak popularnego miejsca (tak, te przewagi wystarczą i dodam na pewno za nie bonus do ewentualnego rzutu).
PS. Od tego jest ten temat żeby się w nim udzielać, a kombinowanie jest na forum mile widziane, przecież gramy w grę fabularną. Nie wiem skąd się w tobie bierze potrzeba przepraszania, absolutnie nie musisz za nic przepraszać.
PSPSPSPST. Wiem, że jeszcze na to nie pora, ale pamiętajcie o zgłaszaniu takiego bałaganienia tutaj i tutaj.