• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4
[Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona?

[Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona?
Narwany Wampir
krew
genetyka
zawód
W oczy rzuca się soczyście rudy kolor włosów. Bardzo łatwo o jego wybuch śmiechu. Mówi głośno, śmieje się donośnym tembrem. Można wyczuć od niego metaliczny zapach rdzy lub krwi który stara się zatrzeć wodą kolońską. Mierzy około metra osiemdziesiąt centymetrów wzrostu zaś ubranie skrywa wyraźnie zarysowane mięśnie ramion i nóg. Szybko się porusza, szybko biega, rzadko siedzi nieruchomo w miejscu. Gdy czuje palący głód to blednie, zapadają się jego policzki, skóra staje się przezroczysta, oczy podkrążone, a usta sine. Zazwyczaj w tym czasie zmywa się z towarzystwa, nawet w połowie spotkania. Nie wyjaśnia przyczyny.

Cody Brandon
03.02.2023, 17:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2023, 17:18 przez Cody Brandon.)  
Nie rozumial czemu Brenna postanowiła się schować za kontenerem i do tego prosiła aby stali na warcie. Korciło go, aby tam zerknąć ale na drodze stała przejęta Heather więc zaniechał wyciągania szyi w kierunku aurorki. Najwyraźniej to jakieś tajemnice zawodowe. Rozejrzał się znów po uliczce z bólem w oczach. Były stąd tylko dwa wyjścia - to przy którym stali i naprzeciwko, gdzie w tamtym czasie zmierzał. Nie sądził aby ktoś chciał zaczaić się na aurorki lecz mimo wszystko raz na jakiś czas uciekał wzrokiem do drugiego wyjścia.
- Najpierw? Jemu chodziło tylko i wyłącznie o to żeby mnie zabić. Musiał mnie śledzić…- wzdrygnął się z obrzydzenia. Nie czuł się wcześniej obserwowany, nie zwracał na to uwagi a tu proszę, powinien.
- Z początku myślałem, że to kac morderca.- uśmiechnął się ze zgryzotą. Gdy zapytała o pragnienie wyprostował się przy ścianie i jeśli to możliwe, bardziej do niej przylgnął. Próbował o tym teraz nie myśleć aby siebie nie prowokować do wyzwolenia instynktu. Nie umiał mu się oprzeć więc minimalizował pojawienie się bodźców zachęcających do zatopienia w kimś zębów.
- Prawie cały czas ale o różnym natężeniu.- wykrzywił się i wcisnął dłonie pod pachy jakby próbując się pilnować. Przestąpił nerwowo z nogi na nogę i zerkał w kierunku kontenera. W ogóle nie było jej widać, jedynie słaba poświata światła.
- Może stań krok dalej.- odwrócił od niej wzrok bo jednak właśnie przyznawał się, że pragnienie jest stałe a jego kontrola słaba. To nie sprzyjało pielęgnowaniu relacji, oj nie. Wolał być szczery od razu, aby wiedziała jak łatwo mogłaby wprowadzić go w amok głodu. Wystarczy kropla krwi. Na samą myśl jego usta zrobiły się sine a on odwrócił się do Heather bokiem.
- Wiem jak się zakamuflować. Dostałem dobrą książkę na ten temat i wiem jak udawać normalnego. Ale cały czas jest mi dziwnie. No weź, Heather, ja nawet nie muszę oddychać. To chore. - ale gdy mówił to jednak łapał tlen na bieżąco go zużywając. Kiedy wspomniała o tajemniczych umiejętnościach Brenny to w jego oczach błysnęła ciekawość. Właśnie tego potrzebował - odwracania uwagi od pieczenia w gardle to wytrzyma do momentu powrotu do domu. Wtedy będzie myślał co zrobić.
- Wow, brzmi szpanersko. Widać, że jest profesjonalistką. Gdy jej powiedziałem, że mnie zabili to miała kamienną minę. Myślałem, że albo utnie mi głowę dla zasady albo ucieknie z krzykiem a tu o, zebrała zeznania i nawet pozwoliła mi tu przyjść.- w jego głowie pojawiła się myśl, że jest w zaułku z krwistą kobietą. Pieczenie w gardle nasiliło się więc przełknął ślinę, mając nadzieję, że na chwilę przestanie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1877), Cody Brandon (1823), Heather Wood (2078)

Wiadomości w tym wątku
[Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2023, 11:44
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 03.02.2023, 12:47
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 03.02.2023, 13:24
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2023, 13:46
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 03.02.2023, 14:54
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 03.02.2023, 15:20
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2023, 15:33
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 03.02.2023, 15:55
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 03.02.2023, 17:17
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 05.02.2023, 22:40
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 05.02.2023, 22:55
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 06.02.2023, 19:07
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 07.02.2023, 23:28
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 08.02.2023, 21:29

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa