• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wyspy Brytyjskie Szkocja [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter

[1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
krew
genetyka
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
11.04.2025, 11:20  ✶  
Albus uśmiechnął się lekko, a w jego oczach odbiło się współczucie. Niełatwo było przewidywać własną śmierć, szczególnie jeżeli nie byłeś pewny, kiedy dokładnie ona nastąpi. To było przekleństwo osób, które posiadały trzecie oko - i chociaż nie wydawało się, by Dumbledore również je posiadał, to on przynajmniej pogodził się z kresem własnego życia, chociaż nie wiedział, kiedy on nastąpi. On mógł powiedzieć śmierci "jeszcze nie dzisiaj" - czy Morpheus mógł zrobić to samo? Czy pogrążał się w wiecznym cierpieniu, po prostu odrobinę przesuwając w linii czasowej swój koniec? Ile razy jeszcze zdoła to zrobić?
- Małże to interesujące stworzenia, tak jak sam zauważyłeś w liście - powiedział miękko, odwracając głowę. Nie uciekał wzrokiem, jego oczy spoczęły na obrazie, który wisiał na ścianie. Wpatrywał się w niego przez chwilę, przyglądając się - a jakże - otworzonym małżom, pełnych różnokolorowych pereł, znajdujących się pod taflą jeziora. A może morza? - Mam wiele talentów, lecz nigdy nie uda mi się chociażby zbliżyć do uwieczniania rzeczywistości w tak realny sposób.
Odezwał się nagle, nie odwracając wzroku od obrazu.
- Istotą prawdziwej mądrości jest uznanie swojej niższości wobec talentów innych. I chociaż nigdy nie będę osobą, którą określicie za "prawdziwie mądrą", to uginam karku przed dziedzinami, o których nie mam pojęcia - Albus Dumbledore w końcu powrócił wzrokiem do Morpheusa. W jego oczach już nie było smutku - była nadzieja. Iskiereczka, taka malutka, lecz doskonale widoczna. Zapał, który sugerował, że obecny dyrektor Hogwartu wciąż jest młody, głęboko w środku, mimo fizycznego wieku. - Nie uważasz, że czystą głupotą jest ukrywać przed kimś, kto widzi przyszłość, wydarzenia które mają nadejść?
Zapytał retorycznie, sięgając w końcu po łyżkę. Nie uniósł jej jednak do ust, starannie nabierał zupę, próbując ominąć pietruszkę, którą ktoś wrzucił dla smaku.
- Jak myślisz, dlaczego chciałem się z tobą spotkać? I jak myślisz, ile wiem ja o tobie i twoich wizjach, a ile ty wiesz o tym, co teraz powiem? - uniósł spojrzenie na Morpheusa, a potem uśmiechnął się. - Poza oczywistością, że nienawidzę pietruszki. Nie oszukujemy, Morpheusie.

MG: Mirabella Plunkett

@Morpheus Longbottom

to the well-organised mind
death is just the next adventure
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Albus Dumbledore (2069), Morpheus Longbottom (2261)

Wiadomości w tym wątku
[1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Albus Dumbledore - 23.03.2025, 13:09
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Morpheus Longbottom - 24.03.2025, 22:37
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Albus Dumbledore - 29.03.2025, 10:34
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Morpheus Longbottom - 30.03.2025, 17:16
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Albus Dumbledore - 02.04.2025, 11:12
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Morpheus Longbottom - 05.04.2025, 09:14
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Albus Dumbledore - 11.04.2025, 11:20
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Morpheus Longbottom - 06.05.2025, 12:36
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Albus Dumbledore - 08.05.2025, 09:04
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Morpheus Longbottom - 26.05.2025, 08:31
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Albus Dumbledore - 28.05.2025, 10:52
RE: [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter - przez Morpheus Longbottom - 31.05.2025, 09:04

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa