17.04.2025, 20:54 ✶
Ta karta liczy się do zadania głównego Spalonej Nocy, więc jeżeli chcesz otrzymać odznakę, to musisz napisać przynajmniej jedną sesję na 1500 słów w noc z 8 na 9 września. Ta jedna sesja musi odnosić się do treści karty w taki sposób, jaki ci odpowiada. Możesz opisać swoją walkę z pożarem, możesz opisać swoje opłakiwanie domu podczas siedzenia przy pogorzelisku, możesz opisać to przeklęte krzesło - masz tutaj wybór i nie oczekuję tego, że będziesz odnosiła się do każdego detalu po kolei, ale oczekuję tego, że sesja faktycznie będzie skupiona tematycznie wokół twojej lokacji i wylosowanej karty. To, czego nie rozegrasz w sesjach fabularnych (bo nie masz ochoty lub czasu) możesz zwyczajnie opisać w deklaracji. Opisy z deklaracji są wiążące niezależnie od tego czy je rozegrasz, czy nie.
Wymóg 1500 słów odnosi się do jednej sesji. Możesz rozegrać ich więcej, mogą być dowolnej długości. Możesz pisać jednopostówki na 200 słów, listy, cokolwiek chcesz.
Zastanawiałam się nad napisaniem sesji, w której Lana próbuje ugasić pożar (co się nie udaje), po czym ktoś ratuje ją z płonącego budynku. Więc zakładam, że taka sesja sama w sobie nie liczyłaby się jako wykonanie zadania, skoro nie opisałabym w niej spalonego mieszkania z krzesłem? - Zaliczę to. Ale tych 1500 słów wokół gaszenia pożaru napisać musisz, gdyby to była np. wzmianka na 2 zdania na początku sesji rozgrywającej się w Mungu, która dotyczy rozmowy i leczenia obrażeń, to ciężko będzie mi to potraktować jako sesję wokół gaszenia pożaru.

Jak coś napisałam chaotycznie to sorka, jestem zmęczona już.