• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4
[Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona?

[Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona?
Narwany Wampir
krew
genetyka
zawód
W oczy rzuca się soczyście rudy kolor włosów. Bardzo łatwo o jego wybuch śmiechu. Mówi głośno, śmieje się donośnym tembrem. Można wyczuć od niego metaliczny zapach rdzy lub krwi który stara się zatrzeć wodą kolońską. Mierzy około metra osiemdziesiąt centymetrów wzrostu zaś ubranie skrywa wyraźnie zarysowane mięśnie ramion i nóg. Szybko się porusza, szybko biega, rzadko siedzi nieruchomo w miejscu. Gdy czuje palący głód to blednie, zapadają się jego policzki, skóra staje się przezroczysta, oczy podkrążone, a usta sine. Zazwyczaj w tym czasie zmywa się z towarzystwa, nawet w połowie spotkania. Nie wyjaśnia przyczyny.

Cody Brandon
06.02.2023, 19:07  ✶  
Gdyby mógł to stopiłby się z tą ścianą. Żałował, że tu przyszedł. Nie przynosi to niczego dobrego, ściska go w żołądku i w gardle. Nie wyglądał ani trochę dobrze ale mimo wszystko odwracał swoją uwagę rozmową z Heather. To mu pomagało tak długo jak słyszał jej ożywiony i zmartwiony głos.
- Nie. Zabił mnie Śmierciożerca a wampirem… kto inny to zrobił. To inna historia choć wydarzyła się tej samej nocy.- wbił wzrok w swoje buty, ledwo widoczne w tych ciemnościach. Gdyby to kto inny go tak wypytywał to prawdopodobnie już by się zirytował i zbywał temat. Zainteresowanie Heather miało chyba jednak inne podłoże więc dzielił się tym, co odkrywał.
- Kiedy jest ciemno i ktoś się przy mnie skaleczy to mam piekło w gardle i chaos w głowie. Albo gdy ktoś mi o tym szczegółowo opowiada a ja sobie to dokładnie wyobrażam. - odparł i nie spoglądał na nią aby jej ogniste rude włosy nie kojarzyły się z falą gorącej soczystej krwi spływającej po ustach, brodzie i szyi. Na nowo zrobił się niemal szary od tego powstrzymywania się od dzikiego instynktu. Kolejna fala pytań jednak go przygniotła, nie odpowiedział tylko próbował się ogarnąć.
- Wiesz co, Heather… jednak mi tu słabo. Zaczynam się chyba bać. Nie wiem czego. - schował ręce do kieszeni i z ulgą powitał Brennę, która to zawołała do siebie Wood. Próbował podsłuchiwać ale mówiły zbyt cicho i stały za daleko. To tylko wznieciło zirytowanie i spowodowało, że jego ręce zaczęły się trząść z nerwów.
Dopiero gdy Brenna odezwała się do nich obojga to podniósł na nią zbolały wzrok.
- Jeśli mnie odkryje to przyjdzie mnie dobić. - powiedział to, co już wcześniej było oczywiste. Jego policzki zapadły się do wewnątrz, wyglądał jakby był wychudzonym trupem.
- M-muszę u-uciekać. - zaczął się wycofywać z uliczki patrząc na nie z przestrachem. Nerwowo dotykał ściany kamienicy, dzięki której widział jak się cofać bez oglądania się za siebie. Posłał im upiorne spojrzenie, odwrócił się na pięcie i rzucił się biegiem w przeciwną stronę. Gnał jakby sam dementor deptał mu po piętach a był to jedynie nieludzki głód. Nawet się nie pożegnał, nie podziękował, nie dopytał, nie dokończył rozmowy. Głodu jednak nie można wystawiać na cierpliwość.
[opuszczam lokację]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1877), Cody Brandon (1823), Heather Wood (2078)

Wiadomości w tym wątku
[Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2023, 11:44
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 03.02.2023, 12:47
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 03.02.2023, 13:24
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2023, 13:46
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 03.02.2023, 14:54
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 03.02.2023, 15:20
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2023, 15:33
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 03.02.2023, 15:55
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 03.02.2023, 17:17
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 05.02.2023, 22:40
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 05.02.2023, 22:55
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Cody Brandon - 06.02.2023, 19:07
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Heather Wood - 07.02.2023, 23:28
RE: [Zaułek w pobliżu Nokturna, noc 28.03.72] Kto zabił Cody'ego Brandona? - przez Brenna Longbottom - 08.02.2023, 21:29

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa