06.02.2023, 23:41 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2023, 23:42 przez Erik Longbottom.)
Tutaj się trochę zgodzę z Trevorem, gdyż wprowadzone zmiany może i ułatwiają prowadzenie spisów, ale poniekąd mogą utrudniać rozpisywanie pewnych umiejętności. Tutaj mam na myśli przede wszystkim "Latanie na miotle", gdyż przynajmniej w kilku przypadkach (przejrzałem) bycie członkiem drużyny jest używane jako podkładka w KP do wytłumaczenia, w jaki sposób postać nabyła/rozwinęła ten zestaw umiejętności.
W gruncie rzeczy coś podobnego można powiedzieć o rozpisywaniu zdolności "Dowodzenie", gdyż bycie prefektem/kapitanem drużyny quidditcha też może być potencjalnie wykorzystane jako podkładka, żeby wyjaśnić rozwijanie tej zdolności w młodym wieku.
Nie wiem, jak rozwiązać kwestię prefektów i kapitanów drużyn, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień w przyszłości, ale wydaje mi się, że można by było zostawić w KP możliwość opisywania bycia członkiem drużyny. W końcu zawsze można założyć, że w drużynie byli rezerwowi, więc nie ma jakiegoś twardego ograniczenia, że w danym okresie musiało być tylko 7 osób w danej drużynie.
W gruncie rzeczy coś podobnego można powiedzieć o rozpisywaniu zdolności "Dowodzenie", gdyż bycie prefektem/kapitanem drużyny quidditcha też może być potencjalnie wykorzystane jako podkładka, żeby wyjaśnić rozwijanie tej zdolności w młodym wieku.
Nie wiem, jak rozwiązać kwestię prefektów i kapitanów drużyn, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień w przyszłości, ale wydaje mi się, że można by było zostawić w KP możliwość opisywania bycia członkiem drużyny. W końcu zawsze można założyć, że w drużynie byli rezerwowi, więc nie ma jakiegoś twardego ograniczenia, że w danym okresie musiało być tylko 7 osób w danej drużynie.
the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞