• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic

[07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.10.2022, 22:39  ✶  
- Oczywiście, że tak, ale miał też inne tryby. Nasze nie mówią – mruknęła półgębkiem. Niezbyt głośno, chociaż i nie przejmowała się, że ktoś coś podsłucha. Co niby zrozumie? Najwyżej uzna tę nadmiernie wyrośniętą, ciemnowłosą kobietę bez makijażu za wariatkę.
- Chyba cię trochę popsułam, Mav – parsknęła Brenna. Ją samą popsuto bardzo wcześnie, bo już na początku Hogwartu. Zawsze kochała baśnie, ale odkąd podebrała koledze z mugolskiej rodziny Tolkiena, wpadła, przepadła, zakochała się na wieki wieków: w fantastycznych historiach. Miny rodziców, gdy na trzynaste urodziny poprosiła nie o nową miotłę, sukienkę albo rapier, a dostarczyła listę mugolskich książek, których życzyła sobie na tę okazję i na najbliższe święta, były bezcenne. – Pożyczę ci, ale musisz uroczyście obiecać, że nie zagniesz rogów, nie ubrudzisz grzbietu i w ogóle będziesz jej chronić z narażeniem życia. Ostrzegam, zauważę każdą plamkę i zagięty róg. A jeśli chcesz coś o obcych planetach, mam też niezłą powieść Heinleina, „Dubler”. Merlinie, ile ja się z nią namęczyłam. Miałam szesnaście lat, kiedy ją czytałam i połowy nie rozumiałam… i nie chodzi o to, że to science fiction tylko o te wszystkie mugolskie rzeczy… Tylko ostrzegam, powstała prawie dwadzieścia lat temu, więc choćby wizja Marsjan jest trochę śmieszna.
Trudno powiedzieć, czy to co błyszczało w jej ciemnych oczach, gdy spoglądała na półki pełne ksiąg, było radością czy już niemalże narkotycznym głodem. Brennie najwyraźniej nie przeszkadzało, że są nieruchome.
W końcu…
- Mają w sobie całe światy – mruknęła tylko do kuzynki w odpowiedzi na jej słowa. Ściągnęła z regału Mesjasza Diuny i przycisnęła do piersi, jakby z obawy, że zaraz ktoś go jej zabierze, ale już przyglądała się pozostałymi pozycjom. Skoro tu przyszła, nie było mowy, aby wyszła tylko z jednym tekstem! – Ojej, Grobowce Atuanu! – ucieszyła się, chwytając kolejną powieść. Cóż, nie mogła być zbyt na bieżąco z mugolską literaturą. Ostatni raz wpadła tu pół roku temu i akurat jeszcze powieści nie mieli. Czasem więc czekały ją miłe niespodzianki. – Dwie części drugie ukochanych cykli, idealnie. Polecam ci pierwszy, jeśli chcesz coś wybrać – stwierdziła, wskazując palcem na Czarnoksiężnika z Archipelagu – Obcy świat, dużo wysp, magia oparta na prawdziwych imionach. Czekaj, co ja jeszcze miałam… a tak. Panie Doherty! Przepraszam, gdzie znajdę „Dumę i uprzedzenie”? Czy jakoś tak? To nie fantastyka – dorzuciła, ostatnie zdanie kierując do Mavelle. – Jedna znajoma mi o niej wspomniała. Chociaż twierdzi, że nic nie zrozumiem.
Może właśnie to stwierdzenie sprowokowało Brennę by się przekonać.
- Poleca pan coś jeszcze?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2450), Mavelle Bones (2231)

Wiadomości w tym wątku
[07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 21:09
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 22:12
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 22:18
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 22:20
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 22:39
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 22:44
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 23:17
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 23:26
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 23.10.2022, 10:25
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 23.10.2022, 10:43
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 23.10.2022, 10:54
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 23.10.2022, 11:01

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa