• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
[czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision

[czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
04.06.2025, 15:12  ✶  
– Ależ oczywiście, że Ci dam fory, przecież jesteś moją ulubioną kuzynką – jej twarz wykrzywiła się w bardzo złośliwym uśmiechu sugerując, że nic z tego co powiedziała nie jest prawdą. Była tylko bardzo zgryźliwą i równie zakompleksioną nastolatką, która latała na szkolnym wiecheciu, nadrabiając umiejętnościami i brawurą brak sprzętu na poziomie. I dobrze, może jako członek drużyny dostawała jakkolwiek lepszy wiecheć niż Cass, która po prostu postanowiła dzisiaj powozić sobie dupę w powietrzu ALE I TAK!

Gdy tylko oderwały się od ziemi razem, Miles obcesowo wyprzedzała ją, kręciła beczki w powietrzu, pikowała, szybowała, jakby przyjęła za punkt honoru coś komuś udowodnić, choć absolutnie żadna z dziewcząt biorąca udział w tym "wyścigu" zapewne nie była do końca pewna cóż takiego to było. Gdy w końcu Moody się znudziło wyrównała lot z farbowaną Trelawneyówną.

Jest za ładna i zbyt normalna aby należeć do rodziny – sarkała w głowie, ale umówmy się - trochę się zmęczyła swoimi "popisami" - więc i żar w niej nieco ostygł.

– Skąd ta zmiana? Wydawało mi się, że chcesz pracować w ministerstwie. Masz dobry łeb do pamiętania rzeczy, kariera nie wiem prawnicza albo sądownicza? Czy myślisz, że przez krew się nie dostaniesz? – Zapytała, zupełnie jakby bycie funkcjonariuszem magipolicji NIE było pracą dla Ministerstwa. Jakoś w głowie Moody to funkcjonowało inaczej. Glina a urzędas. Dwie kompletnie różne fuchy. Tak naprawdę też Miles gówno wiedziała na temat planów Cassandry, bo nie była ona w najbliższym jej kręgu. Tak naprawdę przemawiała przez nią czysta zazdrość. Tyle dobrego, że ton choć trochę, troszeńkę jej złagodniał. – Jak chcesz, to po treningu mogę postawić Ci karty na Twoją świetlaną przyszłość. Celujesz w bycie aurorem, jak ja? – brzmiała niemalże pyszałkowato jakby to była oczywista oczywistość, pomijając jej usposobienie, oceny, grubiejące uwagami akta czy sam fakt że Miles była... po prostu Miles. Trudno było ją wyobrazić sobie w aurorskiej czerni. Mimo wszystko była nastolatką. Na tym etapie wierzyła jeszcze, że to możliwe.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cassandra Cavendish (1589), Millie Moody (1511)

Wiadomości w tym wątku
[czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Millie Moody - 08.05.2025, 13:23
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Cassandra Cavendish - 08.05.2025, 16:29
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Millie Moody - 04.06.2025, 15:12
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Cassandra Cavendish - 19.07.2025, 17:19
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Millie Moody - 22.08.2025, 17:41
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Cassandra Cavendish - 12.11.2025, 00:05
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Millie Moody - 03.12.2025, 15:18
RE: [czerwiec 1961 Cassandra & Millie] Blurred vision - przez Cassandra Cavendish - 07.12.2025, 20:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa