• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic

[07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.10.2022, 23:17  ✶  
- Mav, ty chyba mnie wcale nie znasz. Przecież oczywiste, że byłabym w tej kolejce pierwsza – stwierdziła Brenna półżartem, półserio. Była ciekawska od wczesnego dzieciństwa i ta ciekawość nie raz pakowała ją w kłopoty. Instynkt samozachowawczy wyrobiła w niej chyba dopiero praca w Brygadzie. Oraz to, że sytuacja w świecie czarodziejów stała się napięta i nawet Brenna musiała zaakceptować myśl o tym, że ktoś może się do niej uśmiechać, szykując do wyciągnięcia różdżki.
- Jestem pewna, że cioteczka Evaline traktowałaby to w charakterze popsucia – parsknęła Longbottom. – Dobra, dobra, byłoby mi głupio, jakbyś umarła tylko dlatego, że sowa zżarła książkę. Zadowolę się uroczystą obietnicą, a jak książce coś się stanie, rzucę na ciebie paskudną klątwę.
I prawdopodobnie w tym ostatnim mówiła już całkowicie poważnie. Oczywiście, nie byłoby to nic nielegalnego, wszak była nieodrodną córką swojej rodziny, ale niesiona wściekłością za zniszczenie jednej z ulubionych powieści mogłaby zafundować Mavelle jakieś pryszcze albo urok sprawiający, że włosy wyglądają, jakby trafił w nie piorun…
- Sama nie wiem co – przyznała półgębkiem na pytanie Mavelle. – Nie bardzo zrozumiałam. To może być powieść obyczajowa, historyczna albo romans. Albo wszystko na raz – stwierdziła, nieco niepewnie, bo wydawało się jej, że to byłoby dużo jak na jedną książkę.
- Panie Doherty, to chyba oczywiste – oświadczyła zaraz, uśmiechając się do księgarza szeroko. – Wszystko!
Pochyliła się ku niemu na dłuższą chwilę. W ich konwersacji padały tytuły, stwierdzenia takie jak „a o czym to?” albo „to już czytałam” czy „hm, nie, chyba nie” oraz „tak, brzmi świetnie!”. Jakieś parę minut później Brenna z taką miną, jakby była kotem, który najadł się śmietanki, przywędrowała do Mavelle, dźwigając kilka książek.
- Moje łupy – oświadczyła z błyszczącymi oczyma. – W ogóle, muszę niedługo iść do kina. Grają Ojca chrzestnego.To podobno o mafii. Takiej mugolskiej. Jestem ciekawa, czy to będzie podobne do… sama nie wiem, zwolenników Grindelwalda? Byłaś kiedyś w mugolskim kinie, Mav? – spytała, zniżając głos.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2450), Mavelle Bones (2231)

Wiadomości w tym wątku
[07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 21:09
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 22:12
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 22:18
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 22:20
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 22:39
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 22:44
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 22.10.2022, 23:17
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 22.10.2022, 23:26
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 23.10.2022, 10:25
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 23.10.2022, 10:43
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Brenna Longbottom - 23.10.2022, 10:54
RE: [07.03.72, Brenna i Mavelle] W plątaninie londyńskich ulic - przez Mavelle Bones - 23.10.2022, 11:01

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa