• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars

[05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
14.06.2025, 11:31  ✶  
Zmarszczył brwi kiedy powiedziała mu o swoich zwyczajach podczas "polowania", aż mu się pionowa zmarszczka między brwiami zrobiła.
- Czyli trzeba być krok przed tobą i po prostu nie nosić gaci, proste - odpowiedział z przebiegłym uśmiechem, zupełnie jakby właśnie odkrył jedno z najważniejszych praw fizyki, które przyniesie mu sławę i wieczną chwałę. Dokładnie tak, taki był z siebie dumny, jakby to odkrył sposób na pozbycie się Voldemorta raz na zawsze. No dobra, może nie aż tak, ale porównywalnie!

- Nie krzywię się ,ja mam taki ryj po prostu - odpowiedział próbując ratować się żartami, jednak nie polepszało to zbytnio sprawy, bo nadal trochę uciekał wzrokiem zmieszany. Jaki był najlepszy sposób na rozwiązanie tematu, który mu nie pasował? Proste, przemilczeć i szybko zmienić temat, a jakże. Unikanie tematu to najlepsze rozwiązanie. Nie ma tematu, nie ma problemu - on to miał łeb.

Plecy chyba jeszcze nawet nosiły mu ślady po ostatnim "myciu" przez nią, ale nie przeszkadzało mu to, dawno temu już nauczył się akceptować ból takim jakim był. W nim czasami odnajdywał to czego mu brakowało, potwierdzenia że faktycznie nadal żyje. Ból był łącznikiem między nim a światem - pozwalając mu pozostać w tym miejscu na jeszcze trochę, bo skoro boli to przecież nie jest stracony, jeszcze.

Zamrugał wyrwany z rozmyślań, jak widać Millie sama postanowiła zmienić temat. Teraz to już jednak by wolał wrócić do poprzedniego tematu i mówieniu o swoich mocnych stronach, jakże żałował, że jednak go nie pociągnął.
- Jak to o co? - zapytał udając zdziwienie i ze śmiertelną powagą dodał. - Dobranie się do twojego tyłka, moja droga - nie napawał się tym jednak długo, nie dał jej myśleć, że faktycznie to jest to co go motywuje.
- O nic mi nie chodzi. Czy muszę mieć jakiś ukryty motyw? - zapytał choć dobrze wiedział i serce aż mu się rwało do powiedzenia jej jaki jest jego deal. To jednak jego płochliwy umysł skutecznie go tłamsił i sprawiał, że wycofywał się dość szybko z tego pomysłu. Wewnętrzna batalia między tą dwójką trwała już któryś dzień i sam nie wiedział, że to dzięki Voldemortowi, który pójdzie w ślady Nerona, w końcu wyzna jej swoje uczucia.

- Lubię spędzać z tobą czas, to wszystko. Dobrze mi tu... - dodał jeszcze nieco ciszej, jakby wypowiedzenie tego na głos miało to w jakiś sposób zniweczyć. Ale bardziej dlatego, że serce zaczynało wygrywać z umysłem w batalii. - A co, już ci w niesmak moja obecność i chciałabyś odzyskać na własność swój pokój? - zapytał trącając ją paluchem. Można by myśleć, że w następnej chwili powinien wstać i powiedzieć "to ja sobie pójdę i dam ci spokój", ale coś w nim się buntowało i wcale nie chciało stąd wychodzić. Z nogami wciąż na podłodze odwrócił się do niej plecami i legł na łóżku w poprzek, kładąc głowę na brzuchu Millie. - To bardzo mi przykro, ale nigdzie się nie wybieram - powiedział szczerząc się w stronę sufitu jak głupi do sera.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Millie Moody (1707), Thomas Figg (1627)

Wiadomości w tym wątku
[05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Thomas Figg - 10.02.2025, 13:00
RE: [06.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Millie Moody - 08.03.2025, 22:42
RE: [06.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Thomas Figg - 14.05.2025, 19:16
RE: [05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Millie Moody - 04.06.2025, 13:47
RE: [05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Thomas Figg - 11.06.2025, 15:04
RE: [05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Millie Moody - 12.06.2025, 13:56
RE: [05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Thomas Figg - 14.06.2025, 11:31
RE: [05.09.1972 (wieczór)] Księżycowy Staw | Let's steal the stars - przez Millie Moody - 15.06.2025, 21:31

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa