• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina

Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina
Gadający Kocur
krew
genetyka
zawód
Kot należący do Nory Figg i tylko do niej. Potrafi przemawiać ludzkim głosem i chętnie z tego korzysta. Towarzyski, przebywa w klubokawiarni "Nora Nory" i zaprasza wszystkich serdecznie do odwiedzin. Jeśli potrzebujesz się rozerwać w doborowym towarzystwie - przyjdź na Pokątną i szukaj Salema. Spełni ten wymóg z najwyższą przyjemnością.

Salem
15.02.2023, 07:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2023, 10:38 przez Salem.)  
Pracował w pocie czoła. Od samego rana biegał zajęty ale… na zewnątrz klubokawiarni. Z reguły nie zapuszczał się dalej niż zewnętrzny, nagrzany słońcem i pachnący kwiatami, parapet. Tym razem biegał po najbliższej okolicy, wprawiając niektórych spieszących się czarodziejów w mały stan przedzawałowy. Któż mógłby się spodziewać, że nagle między jego nogami przebiegnie puchaty, niezwykle zadbany i majestatyczny Salem. Nic sobie nie robił z okrzyków oburzenia. Z pełną gracją wracał z sąsiedniej uliczki na sobie znajome rejony a w zębach zaś trzymał truchło sikory. Zbliżając się do drzwi wejściowych teraz to on wszedł w stan przedzawałowy.
- STÓJ, na przeklęte kłaczki, nie ruszaj się!- zawołał chwilę po tym gdy upuścił z pyska zwłoki. Ogon zjeżył się z niepokoju gdy ponownie podnosił ptaka i dobiegał do zaskoczonej postaci. Omiótł ją swym ogonem i tułowiem, powitalnie ocierając się o Avelinę. Postawił u jej stóp zwłoki sikory - nie miały na sobie nawet najmniejszej kropli krwi. Umiejętnie mordował je poprzez złamanie karku. Humanitarnie, czyż nie?
- Nie rób pochopnych kroków bo zdepczesz moją pracę.- odezwał się i oblizał kilkukrotnie pyszczek. Od tych polowań zgłodniał a jednak nie mógł podjadać zebranych zwłok - tak, na krótkiej trasie od wycieraczki do pierwszej dużej doniczki znajdowało się dosłownie, p i ę ć różnego rodzaju zwłok; piękny memortek, sikorka, szczur, mysz i miniaturowa jaszczurka. Ta ostatnia mogła jeszcze żyć ale mądrze udawała truchło, jak to miała w zwyczaju.
- Popilnuj ich proszę przez chwilę. Tylko ich nie zjadaj! Są mi potrzebne.- poprosił Avelinę i otarł głowę o jej łydkę na znak przyjaźni. Chwilę później przebiegł między jej nogami i zniknął gdzieś za rogiem. Nie było go dobre pięć minut, skakał gdzieś po gzymsie.
- Spójrz do góry. Zdejmij mnie stąd.- zawołał, stojąc na samym krańcu dachówki. Wokół niego latało kilka swoich piór lecz niestety ale nie udało mu się pochwycić tak ambitnej ofiary. Ta spłoszona zwiewała jak najdalej od tego kociego sadysty. Zaparł się pazurami na dachu.
- No zdejmijże mnie stąd. Tylko uważaj na zwłoki! Nie można ich zdeptać. - wolał, a jego ogon zwinął się wokół tylnych łap. Czuł się niepewnie, nie wiedział jak opuścić tę wysokość. Nie miał najmniejszego problemu aby tu się wspiąć lecz droga powrotna stanowiła wyzwanie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Avelina Paxton (894), Salem (995)

Wiadomości w tym wątku
Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 15.02.2023, 07:40
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 20.02.2023, 20:41
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 20.02.2023, 21:56
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 21.02.2023, 23:01
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 16.03.2023, 18:10
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 26.03.2023, 20:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa