Prorok Codzienny został zaatakowany przez Śmierciuchów. Twoja postać wie, że napadnięto na redakcję i że Śmierciożercy nie zamordowali tych dziennikarzy - nie polegali na rozlewie krwi, tylko zastraszaniu. Nie wiesz do końca, kto temu zastraszaniu uległ, a kto nie. No i warto dodać, że zostało opublikowanych kilka artykułów po Spalonej, więc możesz złapać, jaką narrację ma Prorok. Jeżeli nie do końca o taką odpowiedź ci chodziło, to skontaktuj się ze mną prywatnie na Disco i to jakoś szerzej omówimy, żeby było ci łatwiej grać (przepraszam generalnie za taką późną odpowiedź... przyznaję, że to było moje przeoczenie, nie chciałam zablokować ci gry).
Czy mogę rozegrać to w sesji np. z Samem, który ma tworzenie przedmiotów drewnianych (jak mi naprawia nie wiem ościeże, drzwi czy meble) i zaznaczyć, że dookoła krząta się ekipa naprawiająca całą resztę czy do naprawienia domu potrzebuję dodatkowo kogoś z renowacją.
Tak, wystarczy Sam. (Ofc im więcej osób ściągniesz do tego, tym więcej punktów dostaniesz na koniec - bo takie są zasady punktacji.)
Czy mogę założyć, że takie schronienie było też jakoś zorganizowane w Little Hangleton i czy mogę nią tam spędzić Mabon?
Tak.