• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
1 2 3 Dalej »
[21.09.72] You're in my veins

[21.09.72] You're in my veins
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
29.09.2025, 17:45  ✶  
- W takim wypadku musimy pozostać przy dużej liczbie dowodów opisanych jako mroczne – zgodziła się bez większych protestów, bo w większości spraw była trochę mnie uparta od niego i nie planowała kruszyć kopii w sprawie tego złowieszczego. Może i w sumie nie bez powodów nekromanci pisali mroczne książki, nie złowieszcze…  – Nie mów tylko innym, dobrze udaję miłą, nie chcę, żebyś teraz wszystko zepsuł.
Mruknęła pod nosem coś, co brzmiało jak „oj tam, oj tam” i „ale ja spałam”, kiedy stwierdził, że powinna położyć się i przespać, bo przecież w nocy grzecznie spała w Księżycowym Stawie i to nawet sześć godzin, więc naprawdę nie rozumiała, o co im wszystkim chodzi. Życie było w końcu za krótkie, żeby je całe przesypiać, a poza tym było o wiele za dużo do zrobienia, żeby tracić czas na jakieś tam bzdury.
– Powiedziałabym, że wychodzi na to, że mam na ciebie zły wpływ, ale jestem pewna, że i tak znalazłby się inny pretekst niż ta karta – stwierdziła, chyba podchodząc do problemu hazardowego z nadmierną beztroską, zwłaszcza jak na glinę, ale w młodości spędziła trochę za dużo czasu z jednym Prewettem, żeby ta cała gra w kasynach jakoś ją poruszała. To znaczy do tego momentu, gdy mieli jakiegoś trupa z połamanymi palcami i trzeba było szukać, kto ściągał z niego długi albo doszło do jakiejś wielkiej awantury w kasynie. – To byłby szczęśliwy obrót wydarzeń? W sensie jeśli okazałoby się, że rzucał klątwy na swoich klientów. Jeżeli uda się to udowodnić, będzie bardzo ładnie wyglądało w statystykach aresztowań, no i na żadne z nas nie spadłaby żadna przypadkowa lampa. W każdym razie, totalnie uważam, że skoro to ja cię posłałam do kasyna, jak nic należy mi się połowa wygranej – oświadczyła, oglądając jeszcze po raz ostatni kartę z mieczami i roznegliżowaną damą, która zastąpiła zwyczajowego rycerza. I już, już miała zamiar powiedzieć, że nie będzie dłużej zawracała mu głowy, ale zawiesiła się na moment. – Zaraz. Matthew? Serio, tak naprawdę ma na imię Matthew? To ja już rozumiem, czemu wszystko musiało być takie mroczne. Ewidentnie sobie rekompensował.
Włącznie z jego, najwyraźniej, pseudonimem scenicznym, bo pewnie tym był stojący w dokumentach sprawy Azrael.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (1500), Brenna Longbottom (1895), Pan Losu (40)

Wiadomości w tym wątku
[21.09.72] You're in my veins - przez Brenna Longbottom - 17.09.2025, 15:58
RE: [22.09.72] You're in my veins - przez Pan Losu - 17.09.2025, 15:58
RE: [22.09.72] You're in my veins - przez Atreus Bulstrode - 18.09.2025, 04:02
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Brenna Longbottom - 18.09.2025, 19:02
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Atreus Bulstrode - 19.09.2025, 04:40
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Brenna Longbottom - 19.09.2025, 09:38
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Atreus Bulstrode - 28.09.2025, 21:34
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Brenna Longbottom - 29.09.2025, 17:45
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Atreus Bulstrode - 01.10.2025, 05:28
RE: [21.09.72] You're in my veins - przez Brenna Longbottom - 02.10.2025, 14:38

• Pokaż wersję do druku