• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
[17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie

[17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
01.10.2025, 22:21  ✶  

-Myślę, że kwiaty i hasło bezpieczeństwa byłyby wskazane na drugi pierwszy raz - powiedział -A z egzorcystą możesz się skontaktować, jeśli będzie zainteresowana czymś mocniejszym.

No właśnie... Kiedy nadali temu czemuś formę żeńską?

Luźna rozmowa pozwoliła odrobinę rozładować napiętą atmosferę i może niejedna osoba powiedziałaby, że nie były to dobre warunki pracy dla klątwołamaczy- czy przez takie pogadanki nie było im trudniej skupić się na swoim zadaniu? - ale na szczęście nie było tu nikogo, kto by im na ten temat truł nad głowami, a i Hannibal zdawał się dzięki temu rozluźniać. Jessie również nie czuł się wybijany z rytmu, więc nie było powodu do narzekania.

Przynajmniej do momentu, w którym coś poszło źle.

Jasper nie do końca wiedział, co dokładnie się stało - czy było to spowodowane skrzypnięciem drzwi, a może podłogi, czy było to przez to ciągłe wrażenie bycia obserwowanym, a może za bardzo rozproszyły go czarne ślady na ścianach...

Cokolwiek to było - wpłynęło również na jego magię. Zaklęcie rozeszło się po pomieszczeniu, ale nie zadziałało tak, jak powinno i jak Jessie tego chciał.

To nie była klątwa. Nawet jeśli zaklęcie nie zadziałało, pojawiła się myśl, że i tak by nie zadziałało - jak zaklęcie, mające rozproszyć klątwy, miałoby zadziałać na coś, co klątwą nie było?

Zaklął jeszcze raz, już ciszej, potrząsnął głową, czując coraz silniejszy niepokój przez uczucie bycia obserwowanym i chciał już wyjść z pokoju, kiedy coś przemknęło przez korytarz i to coś, czym był sam Hannibal, omal na niego nie wpadł.

-Woah! - wymsknęło mu się i wyciągnął ręce, gotowy złapać kolegę, gdyby ten miał się potknąć o próg albo swoje własne progi. -Miałeś czekać na mnie na korytarzu!

Odchrząknął drugi raz, tym razem dlatego, że głos mu się trochę podniósł.

-Ze mną... Ze mną wszystko w porządku - powiedział. -Nie, to... To nie jest klątwo. Wybacz, ale nie jestem w stanie ci z tym pomóc. Mogę... Mogę spytać Ritę, czy wygląda to dla niej na ducha, ewentualnie czy mogłaby na to zerknąć, albo... Zostaje jeszcze modlitwa do Matki i może jakiś rytuał... A na razie... Tak, możemy się stąd zmywać.

Brzmiało to, jak dobry plan i Jessie chciał go już wcielić w życie, kiedy zauważył, że Hannibal patrzył trochę niżej, niż na jego twarz. Jego dłoń sama powędrowała do jego szyi.

-Co? Mam coś na szyi?

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Eutierria (125), Hannibal Selwyn (2259), Jessie Kelly (1712), Pan Losu (29)

Wiadomości w tym wątku
[17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Hannibal Selwyn - 22.09.2025, 07:25
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Jessie Kelly - 22.09.2025, 20:11
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Pan Losu - 22.09.2025, 20:11
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Hannibal Selwyn - 23.09.2025, 11:13
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Jessie Kelly - 24.09.2025, 19:44
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Hannibal Selwyn - 25.09.2025, 10:03
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Jessie Kelly - 26.09.2025, 12:45
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Hannibal Selwyn - 27.09.2025, 09:38
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Jessie Kelly - 01.10.2025, 22:21
Jessie Kelly, Hannibal Selwyn - przez Eutierria - 02.03.2026, 11:13
RE: [17.09.1972] Come inside and be afraid | Hannibal & Jessie - przez Hannibal Selwyn - 02.03.2026, 13:53

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa