• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[14.09.1972, Warownia] Dances with Curses

[14.09.1972, Warownia] Dances with Curses
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
03.10.2025, 09:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2025, 09:14 przez Brenna Longbottom.)  
Warownia nie wyglądała dobrze. Dach spłonął doszczętnie, a chociaż konstrukcja przetrwała, to cóż... coś siedziało w ścianach. Ciemne, straszne i, Brenna mogłaby przysiąc... w jakiś sposób głodne. Samo zbliżanie się do domu, wypełnionego złowieszczymi szeptami, było nieprzyjemne, dlatego chociaż ogarnęli wyciąganie tego, co przetrwało, jakoś wszystkie prace wolała skoncentrować póki co na sadzie i resztkach warsztatu Sama. Tego dnia zmusiła się jednak do tego i gdy pojawiła się ekipa z Księżycowego Stawu, Brenna właśnie kończyła "wymiatanie" - czyli to wszystko, co mogła zrobić bez umiejętności rzemieślniczych, siłą mięśni czy magii kształtowania. Pozbycie się gruzu, spalonych rzeczy i próby oczyszczenia ścian.
Nic nie dały, za to mogłaby przysiąc, że coś krzyczało jej imię.
- Dzięki, że wpadliście - przywitała Thomasa. Była ubrana w robocze ciuchy, pokryte teraz pyłem. - Ta klątwa... jest wszędzie? W ścianach? Nie wiem nawet czy to na pewno klątwa, ale coś ciemnego jakby się wije w pęknięciach, gada do mnie i tak dalej - wyjaśniła, może nie do końca potrzebnie, bo już to robiła wcześniej, ale stan Warowni jakoś wprawiał ją w zdenerwowanie. - Jeżeli to obejrzycie, będę wdzięczna. Zamawiałam u Nory te wszystkie świece i cuda, jeżeli będą potrzebne, ale jeszcze ich nie dostałam, ma masę pracy.
Chociaż niekoniecznie zakładała, że Thomas i Basilius już dziś będą przystępować do zdejmowania przekleństwa. Może będą musieli jakoś się przygotować? O zdejmowaniu klątw wiedziała głównie tyle, ile udało się "łyknąć", kiedy sama była ich obiektem albo natykała się na coś w pracy.
- Mam też do ciebie pytanie. Widziałeś kiedyś taką runę? - spytała, wyciągając z kieszeni bardzo nieudany rysunek runy, która pojawiła się w jej kamienicy w Londynie. - Pojawiła się u mnie na ścianie w domu, który niedawno kupiłam. Też w Spaloną Noc, chyba wspominałam o tym podczas zebrania. Nie mogę ci jej pokazać, bo tak jakby jak chciałam, żeby ojciec na nią spojrzał, to ona sobie poszła...
Odwróciła się, prowadząc Thomasa do jednego z pomieszczeń, w którym - jak się jej wydawało - szepty były... szczególnie natarczywe.

!Trauma Ognia

Runę próbowała przerysować tutaj.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1778), Pan Losu (40), Thomas Figg (1861)

Wiadomości w tym wątku
[14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Thomas Figg - 02.10.2025, 19:51
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Brenna Longbottom - 03.10.2025, 09:13
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Pan Losu - 03.10.2025, 09:13
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Thomas Figg - 03.10.2025, 18:15
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Brenna Longbottom - 06.10.2025, 12:22
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Thomas Figg - 10.10.2025, 13:24
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Brenna Longbottom - 12.10.2025, 16:12
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Thomas Figg - 23.10.2025, 01:08
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Brenna Longbottom - 27.10.2025, 11:39
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Thomas Figg - 16.11.2025, 10:03
RE: [14.09.1972, Warownia] Dances with Curses - przez Brenna Longbottom - 18.11.2025, 12:02

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa