• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Astoria Avery

Astoria Avery
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość. Na jej ramieniu najczęściej można spotkać smoczognika o imieniu Vulcor.

Astoria Avery
11.10.2025, 23:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2025, 16:13 przez Astoria Avery.)  

[Obrazek: 3584158bc0023d262c6e3b996fb160a57da3db9b.jpg]      [Obrazek: cc0cdbf843346f13c8888e0498f0bdab.jpg]      [Obrazek: d30f05bdccdb67c3e51ed493dd644ed553befd42.jpg]

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp widzę salę wypełnioną moimi obrazami - doskonałymi, bez skazy. Każdy z nich emanuje emocją tak czystą, że odbiorcy płaczą, nie wiedząc dlaczego. Widzę sztukę, która przetrwa wieki, a nazwisko Avery zapisane w historii jako synonim piękna. Bogin przyjmuje przy mnie formę mamy, taty lub Cedrica leżących bez życia w kałuży własnej krwi. Amortencja pachnie mi farbami olejnymi, świeżo otwartym płótnem i zapachem herbaty jaśminowej. Moje ulubione zaklęcie to Reparo, niepozorne, a doskonałe. Odbudowuje to, co zostało zniszczone - porcelanę, ramę, szkło, ale też symbolicznie: porządek i harmonię. Mój patronus przyjmuje formę drobnej acz pracowitej pszczoły. Wróżbiarstwo to dla mnie froma sztuki, której kompletnie nie rozumiem i nawet nie staram się zrozumieć. Czarna magia? Cóż jak każdy pigment może być użyta subtelnie lub z przesadą. Często środek do celu, choć nadużywana zatruwa umysł i duszę. Za swoje największe osiągnięcie uważam wystawę "Ethereal Forms", którą zorganizowałam w galerii OdNowa. Przyszło na nią ponad pięciuset gości - czarodziei, arystokratów i znawców sztuki z całej Europy. Stoję po stronie własnych idei i celów. Choć moje poglądy aktualnie pokrywają się z wizją Voldemorta, jest to kwestią okoliczności, nie ślepej wiary. Moje serce należy do sztuki.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Astoria Avery - przez Astoria Avery - 09.10.2025, 13:04
RE: Astoria Avery - przez Eutierria - 11.10.2025, 23:56
RE: Astoria Avery - przez Eutierria - 11.10.2025, 23:57
RE: Astoria Avery - przez Astoria Avery - 11.10.2025, 23:57
RE: Astoria Avery - przez Astoria Avery - 12.10.2025, 02:33
RE: Astoria Avery - przez Astoria Avery - 12.10.2025, 02:34
RE: Astoria Avery - przez Astoria Avery - 12.10.2025, 02:34

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek