11.10.2025, 23:57 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.03.2026, 03:09 przez Astoria Avery.)
Quand les lumières brûlent tout
Que la nuit fière s'en fout
Si tu voulais me voir
Moi je préfère le noir
Que la nuit fière s'en fout
Si tu voulais me voir
Moi je préfère le noir
W lustrze Ain Eingarp widzę salę wypełnioną moimi obrazami - doskonałymi, bez skazy. Każdy z nich emanuje emocją tak czystą, że odbiorcy płaczą, nie wiedząc dlaczego. Widzę sztukę, która przetrwa wieki, a nazwisko Avery zapisane w historii jako synonim piękna. Bogin przyjmuje przy mnie formę rodziców lub rodzeństwa leżących bez życia w kałuży własnej krwi. Amortencja pachnie mi farbami olejnymi, świeżo otwartym płótnem i zapachem herbaty jaśminowej. Moje ulubione zaklęcie to Reparo, niepozorne, a doskonałe. Odbudowuje to, co zostało zniszczone - porcelanę, ramę, szkło, ale też symbolicznie: porządek i harmonię. Mój patronus przyjmuje formę drobnej acz pracowitej pszczoły. Wróżbiarstwo to dla mnie froma sztuki, której kompletnie nie rozumiem i nawet nie staram się zrozumieć. Czarna magia? Cóż, jak każdy pigment może być użyta subtelnie lub z przesadą. Często środek do celu, choć nadużywana zatruwa umysł i duszę. Za swoje największe osiągnięcie uważam wystawę "Ethereal Forms", którą zorganizowałam w galerii OdNowa. Przyszło na nią ponad pięciuset gości - czarodziei, arystokratów i znawców sztuki z całej Europy. Stoję po stronie własnych idei i celów. Choć moje poglądy aktualnie pokrywają się z wizją Voldemorta, jest to kwestią okoliczności, nie ślepej wiary. Moje serce należy do sztuki.
I'd like to keep my issues drawn
It's always darkest before the dawn
And I've been a fool and I've been blind
I can never leave the past behind
It's always darkest before the dawn
And I've been a fool and I've been blind
I can never leave the past behind
![[Obrazek: d30f05bdccdb67c3e51ed493dd644ed553befd42.jpg]](https://64.media.tumblr.com/5a8fd742f59ef7cf1aa0f1467ba6138d/3912c11727230883-48/s1280x1920/d30f05bdccdb67c3e51ed493dd644ed553befd42.jpg)