• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »
Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. ||

Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. ||
Narwany Wampir
krew
genetyka
zawód
W oczy rzuca się soczyście rudy kolor włosów. Bardzo łatwo o jego wybuch śmiechu. Mówi głośno, śmieje się donośnym tembrem. Można wyczuć od niego metaliczny zapach rdzy lub krwi który stara się zatrzeć wodą kolońską. Mierzy około metra osiemdziesiąt centymetrów wzrostu zaś ubranie skrywa wyraźnie zarysowane mięśnie ramion i nóg. Szybko się porusza, szybko biega, rzadko siedzi nieruchomo w miejscu. Gdy czuje palący głód to blednie, zapadają się jego policzki, skóra staje się przezroczysta, oczy podkrążone, a usta sine. Zazwyczaj w tym czasie zmywa się z towarzystwa, nawet w połowie spotkania. Nie wyjaśnia przyczyny.

Cody Brandon
22.02.2023, 20:45  ✶  
Uśmiechnął się zgoła niewinnie kiedy go dźgnęła różdżką w ramię. Wywrócił oczyma gdy spojrzeniem skarciła jego wilgotny od deszczu płaszcz.
- No co? Padało. - ale mimo wszystko sięgnął po swoją różdżkę i dwoma zaklęciami wysuszył wierzch swojego okrycia. Nie czuł potrzeby rozbierania się bo przecież nie groziło mu już, że się zagrzeje i spoci. Tak naprawdę mógłby mieć na sobie trzy warstwy ubrań i nie czułby się ani trochę przegrzany. To akurat mu się całkiem podobało w tym całym wampiryzmie.
- To szukaj wtedy moich popiołów i rozsyp je w jakimś kolorowym i ładnym miejscu. - odpowiadał jej na głos choć nie podnosił tonu bardziej niż głośniejszy szept aby nie wzbudzać zainteresowania potencjalnych przemieszczających się czytelników. Zerknął na bardzo wysoki regał książek, których okładki mnożyły się w oczach. Kiedyś dostawał notorycznego napadu ziewania w obecności tysiąca pergaminów, podręczników i zapachu atramentu. Teraz nie musiał ziewać więc mógł kreować się na nadzwyczaj oczytanego młodego mężczyznę. Rozejrzał się po okolicy bo może dzięki temu uda mu się umówić na kolację z jakąś inteligentną, młodą dziewczyną? Podryw na wiedzę, tego jeszcze nie było. Gorzej, gdyby taka osoba chciała rozmawiać z nim na temat równań matematycznych a nie na przykład o numerologii.
- Czy ja ci przeszkadzam? Przychodzę do Alice w odwiedziny, potem do ciebie i obie trzymacie nosy w książkach. Halo, domagam się pełnej atencji. Zdycham z nudów w ciągu dnia. - położył dłoń na czytanej przez nią stronie i pochylił się, próbując złapać jej wzrok. Lubił jej przeszkadzać. Robił to już z przyzwyczajenia, to stanowiło jego drugie imię. Uśmiechał się przy tym uroczo.
- Ej, ja w tym Little Hangleton mam dostać chatkę-klitkę. Tuż na jej granicach z mugolskim miasteczkiem mieszkała jakaś moja ciotka, którą raz w życiu widziałem i jestem jedynym spadkobiercą. Powiedziałbym, że żyjącym ale to wiesz, nieaktualne. Ale fakt faktem, mam to dostać tylko muszę w ciągu dnia iść podpisać jakieś formalności. Muszę czekać na paskudną pogodę ale i jestem tak wtedy zestresowany, że głodnieję. No weź, jak mnie spali po drodze to co ja zrobię? - nawijał, zagadywał, przyciągał na siebie uwagę. Pisała mu, że tak za nim tęskni to przypomni jej siebie w pełnej krasie cech charakteru.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Cody Brandon (2068), Rhea Parkinson (1639)

Wiadomości w tym wątku
Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Cody Brandon - 21.02.2023, 13:45
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Rhea Parkinson - 22.02.2023, 15:44
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Cody Brandon - 22.02.2023, 20:45
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Rhea Parkinson - 22.02.2023, 22:29
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Cody Brandon - 27.02.2023, 19:30
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Rhea Parkinson - 02.03.2023, 15:38
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Cody Brandon - 02.03.2023, 22:47
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Rhea Parkinson - 03.03.2023, 19:33
RE: Biblioteka Maeve, kwiecień 1972 || Telepatyczne męczenie czas zacząć. || - przez Cody Brandon - 14.03.2023, 21:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa