• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
[Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem

[Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
10.11.2025, 19:01  ✶  

Jonathanowi ta sytuacja nie podobała się z kilku powodów. Po pierwsze kobieta chciała parszywie wykorzystać przyjaciółkę jego kuzyna i jego chrześniaka do wyciągnięcia dopiero co zebranych pieniędzy lub wykorzystać obecne nastroje by wzbogacić się na pozornie kompromitującej historii sprzedanej Czarownicy. Po drugie wyrażenie sprzedawać swoją twarz mugolom było paskudne. No i po trzecie, personalnie uważał, że było coś wyjątkowo okrutnego w tym, że w Ministerstwie Magii istniał dział szachów, a o Departamencie lub chociażby biurze kultury nikt nie chciał nawet mysleć. Naprawdę. Zagadka godną Departamentu Tajemnic! Gargulki i szachy przed sztuką! I teraz jeszcze ktoś z tego właśnie działu, działu szachów, bezczelnie próbował wzbogacić się na jednej z nielicznych instytucji w tym kraju, które jakkolwiek dbały o kulturę ich społeczeństwa!

Dalej nie podszedł jeszcze do kobiety, analizując wszystkie zebrane na ten moment informacje. Była chciwa. To już wiedział. Ubrała się w kreację sprzed kilku sezonów i to, przynajmniej według niego, dość niegustowną. Rozejrzał się do okoła zastanawiając się, czy nie podejść z tym jednak do wuja Everetta, ale ostatecznie uznał, że potraktuje ingerencję starszego Selwyna w tę sprawę wyłącznie jako ostateczność. No dobrze. Pozostawało mu więc na razie działać samemu. Nie zamierzał podejść do niej i grzecznie prosić, aby nic nie mówiła. Nie chciał też szczególnie załatwić tego po cichu. Byli w końcu w teatrze więc najlepiej będzie jeśli zrobi niewielką scenkę dzięki której skompromituje czarownicę i jej plan, tak aby wszyscy pamiętali o jej głupim pomyśle, próbie wzbogacenia się na biednych pracownikach teatru i wymyślonych plotkach na temat Electry. Tylko, że nie powinien szczególnie sugerować jak to Widbur potrzebuje pieniędzy bo dotknęły ją pożary. To by nie było dzisiaj na miejscu. Spróbował więc zastanowić się, czy nie słyszał ostatnio o jakiejś pracowniczej wpadce w Departamencie Anathemy nie ważne czy była w nią zamieszana czy nie, oraz czy nie kojarzył żadnych afer na temat kobiety z którą czarownica rozmawiała.

Wiedza o świecie III
Plotki na temat o ostatnich aferach w Departament Magicznych Gier i Sportów
Rzut Z 1d100 - 16
Akcja nieudana

Plotki na temat towarzyszki Anathemy
Rzut Z 1d100 - 39
Slaby sukces...
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dearg Dur (435), Jonathan Selwyn (331)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem - przez Dearg Dur - 01.11.2025, 15:30
RE: [Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem - przez Jonathan Selwyn - 10.11.2025, 19:01
RE: [Jesień 72, 30.09 Ekstaza Merlina | Jonathan] Słowo wróblem wyleci, a wróci wołem - przez Dearg Dur - 19.01.2026, 19:23

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa