• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Little Whinging [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel]

[Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel]
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
12.11.2025, 10:52  ✶  
To nie był w ogóle problem, gdyby zostawiła je w swoim pokoju u dziadków i musieliby na moment wrócić do państwa Figg. To nie byłby problem, gdyby skrzywiła się i powiedziała, że noże nie są odpowiednim narzędziem dla małej dziewczynki. To nie byłby. Teraz jednak Samuel głęboko wzruszył się faktem, że miała je przy sobie i bardzo konsekwentnie próbował myśleć o czymś innym. Odwrócił wzrok. Popatrzył na kota, którego wydarzenia Spalonej Nocy zdawały się… wyciszyć, choć Sam nie wiedział tak na prawdę, czy to rzeczywiście dobrze. Patrzył sobie jednak na Karla i myślał o spokoju. O tym, by magia, która na moment zawrzała w jego żyłach pozostała w nich niezmienna.
- Dobrze. Myślę, że moglibyśmy w wianku dać trochę kotków, co myślisz? - niby obojętnie wyciągnął klocek, a zaraz potem też grafit, po czym podał go dziewczynce. - Musisz…- podjął powoli, zbierając myśli na tę lekcje. Praca. To było coś w czym mogli spotkać się oboje. Coś co znał. Coś w czym czuł się bezpieczne. Bycie ojcem zdawało mu się nierealne. Nie kiedy nie było obok każącego wzroku matki za rozpieszczanie swojej latorośli.
- Rzęsy sobie dzisiaj odpuścimy, ale włosy jak najbardziej możesz próbować. Skoro jednak Ty decydujesz o jej fryzurze, myślę, że możesz naszkicować wstępnie twarz i ociosać klocek tak aby głowa miała kształt jaki chcesz. Potem pokażę Ci jak zrobić detal, a w tym czasie… Może dorobiłbym kilka kotków, które będą jej towarzyszyć? Kugucharów? - zapytał, gdy odkrył, że w plecaku w sumie walają się i inne drewienka, nieco trudniejsze w obsłudze, ale wcale nie takie trudne dla kogoś z wprawnymi palcami.

- Nie wieża, tylko więźba. To drewniana rama pod dach. Wiesz. Pod dach Warowni. Trzeba ją odbudować i powoli działamy w tym zakresie. Ja też. I dla cioci Bee będę robił stół. Chcesz zobaczyć projekt? Może… może pomożesz mi z pomysłem? Bo chciałem zrobić drewniane liście co oplatają nogi tego stołu, ale może powinienem… Może powinienem pomyśleć o czymś innym? To ma być duży stół. Ładny stół. Najładniejszy jaki widziałaś. - opowiadał jej cicho, gdy siedzieli na kawałku koca i strugali, zapominając na moment o jedzeniu. W przerwach między słowami poprawiał kąt nachylenia nożyka, prowadził małą rączkę płynnie, zawsze od siebie, gdy kosiła kolejne lipowe wiórki. I co jakiś czas czuł uścisk w klatce piersiowej, a wtedy się odsuwał, na moment, na chwilę, tak żeby nie czuć tego smutku, żeby klątwa nie wzięła góry. - Myślałaś o tym w jakie zwierzę chciałabyś móc się zamieniać? Wiesz… Im lepiej znasz jego wygląd i zachowanie, tym szybciej można się nauczyć. - dodał nieoczekiwanie, bo przecież i on miał taką rozmowę z matką, gdy był już odrośnięty od ziemi. Czy to nie było za szybko? Było, ale Sam nie rozpatrywał Mabel wiekiem mierzonym liczbami. W jego oczach, zwłaszcza teraz po Spalonej Nocy, wydawała się jeszcze starsza i jeszcze dojrzalsza niż siedmioletnia pannica.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mabel Figg (675), Samuel McGonagall (1814)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Samuel McGonagall - 10.10.2025, 14:59
RE: [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Mabel Figg - 13.10.2025, 11:39
RE: [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Samuel McGonagall - 16.10.2025, 08:58
RE: [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Mabel Figg - 10.11.2025, 21:23
RE: [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Samuel McGonagall - 12.11.2025, 10:52
RE: [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Mabel Figg - 21.01.2026, 03:51
RE: [Jesień 72, 22.09 Little Whinging | Mabel, Karl & Samuel] - przez Samuel McGonagall - 11.02.2026, 21:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa