• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy

[31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
12.11.2025, 16:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.11.2025, 16:23 przez Brenna Longbottom.)  
Brenna wierzyła w te przepowiednie: ale chyba nie spodziewała się jak on, że wszystko spłonie. Gdzieś w jej głowie roiły się myśli o ataku na Warownię, na Ministerstwo, może na coś jeszcze w Dolinie. Albo o jakimś nowym szaleństwie, które zamieni Knieję w piekło, bo ogień wypełznie gdzieś z Polany, nazywanej, o ironio, Polaną Ognisk. Może zbyt dosłownie podchodziła do wizji Morpheusa. A może nie chciała uwierzyć w to, jak źle może być.
– Ogień łatwo się rozprzestrzenia – powiedziała, z pewnym zamyśleniem. Czy mogła potępiać takie myślenie? Nie. Jeśli mieli płonąć, pewnie najlepiej dla wszystkich, jeśli ten ogień sięgnie i drugiej strony.
Balansowała teraz na jakiejś dziwnej granicy. Nie mogli zapuścić się z daleko: nie każde z nich przynajmniej. Nie mogli, nie powinni. Ale jednocześnie wiedziała, że są na wojnie, a strat na takiej nie unikniesz, i do licha… była gotowa ponieść je sama.
– Widma wychodzą do Doliny. Odebrały młodość dziecku i Mildred Found. Zabiły parę, już na polu, i obróciły ich ciała w szczątki. Szukają życia. Jak sądzę nie tylko w samych ludziach, ale też… tym, co ci po sobie zostawiają? Nie wiem, jak dokładnie to opisać. Zamieszkały w domu w Kniei i myślę, że próbowały pożywiać się na echach pozostałych po właścicielce, a potem odeszły. Kupiłam ten dom. Przyprowadziłam tam kogoś z twojego wydziału i prosiłam o informacje, ale cóż… Niewymowni – wyliczyła. Mówiła wolniej niż zwykle, bardziej rzeczowo, bez emocji, teraz bardziej raportując to, co mogło się przydać niż prowadząc rozmowę. – Widziałam jak Derwin z nim walczył, a one czaiły się na granicy lasu. Chyba... chyba coś je przyciągnęło z głębi Kniei.
Znowu głos wyzuty z emocji. Widziała. Pamiętała. Jak mogłaby po tym być skłonna do jakichś ustępstw? Pamiętając wuja, chwiejącego się na nogach i istotę, z którą się mierzył, by nie skrzywdziła innych…?
– Potem nie mogłam ich zobaczyć. Mam wrażenie, że dlatego, że nie było w nich dość życia. Może teraz byłoby inaczej. Widziałam je najpierw i teraz… wydaje mi się, że albo ewoluują, albo istnieją różne ich rodzaje. Kręcą się przy Wiśniowej. I reagują jak dementorzy. Jeżeli mogę jakoś pomóc, to cóż, możesz na mnie liczyć.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1530), Morpheus Longbottom (1297)

Wiadomości w tym wątku
[31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Morpheus Longbottom - 19.12.2024, 13:02
RE: [31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Brenna Longbottom - 20.12.2024, 16:23
RE: [31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Morpheus Longbottom - 19.01.2025, 19:45
RE: [31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Brenna Longbottom - 20.01.2025, 22:03
RE: [31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Morpheus Longbottom - 04.11.2025, 02:37
RE: [31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Brenna Longbottom - 12.11.2025, 16:21
RE: [31 VIII 1972] You were not seeking perfection, you were fearing inadequacy - przez Morpheus Longbottom - 22.02.2026, 18:39

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa