• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[03.10, zmierzch] Opowieści duchów

[03.10, zmierzch] Opowieści duchów
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.11.2025, 10:09  ✶  
– Nie miałam pojęcia – przyznała szczerze Brenna. – Pewnie się zdziwili, jeśli zamiast wampira trafił się im ghul. – Bo dla takiego obcięcie głowy pewnie nie musiało być końcem… - Chodzi o ten... klimat. W Dolinie Godryka jest dużo czarodziejskich grobów, ale jeśli nie wiesz, że tam są... to nie wyglądają. A tu? Nawet mugole wypatrują wampirów i duchów, i się im nie dziwię. Mam wrażenie, że za każdym rogiem czeka jakaś zjawa...
Z płyty nagrobnej wyłoniła się ręka.
Brenna, która zdążyła minąć ten grób, nie dostrzegła tego – dłoń zresztą była półprzezroczysta, ledwo widoczna w zapadających ciemnościach. Zaraz za nią z grobu wyłoniło się jednak także ramię, potem głowa, tułów… aż w końcu wyszedł z niego duch czarodzieja w średnim wieku, odzianego w staroświecką szatę. Napisy na nagrobku były już zatarte, i sądząc po tym, a także jego ubraniu i fryzurze, musiał umrzeć przynajmniej sto lat temu. Może nawet dawniej.
Podryfował wprost w stronę Dory.
– Och, panienko! – zawołał, a w jego głosie pobrzmiewało coś na kształt euforii. Brenna obróciła się gwałtownie, z kieszeni wyciągając natychmiast różdżkę, a potem zamarła, gdy zdała sobie sprawę z tego, że nie zaczepiał ich czarodziej, mugol czy nawet wampir. Po prostu duch.
Duch zresztą akurat na nią nie zwracał uwagi.
– Wyglądasz zupełnie jak piękna Odetta, którą miałem nadzieję poślubić, zanim rozdzielił nas okrutny i niesprawiedliwy los – oświadczył duch, unosząc się tuż przy Dorze. – Jestem pewien, że chętnie wysłuchasz historii mojego życia i naszej miłości – zapowiedział. Pewien był istotnie, bo nie czekał nawet na odpowiedź Crawleyówny, a od razu zaczął snuć swoją opowieść.
– Nazywam się Gideon Lockhart, trzeci syn pierwszego Lockharta, który ukończył szkołę magii i czarodziejstwa Hogwart. Poza dwoma starszymi braćmi miałem także dwie młodsze siostry, choć jedna, nieszczęśliwie, zmarła w niemowlęctwie. Odettę spotkałem dziesięć lat po ukończeniu edukacji, którą rozpocząłem, jak przystało na czarodzieja, mając jedenaście lat. Przybyłem do Hogwartu pierwszego września, z różdżką, dziesięć cali i ogon z włosa jednorożca, średnio giętka, doskonała do transmutacji, do którego uczęszczali już moi starsi bracia. Pierwszorocznych w tamtym roku było w sumie pięćdziesięcioro dwoje, a ja, jako jeden z piętnaściorga, zostałem przydzielony do Huffelpuffu, niewątpliwie ze względu na moją pracowitość i dobre serce… - opowiadał i wyglądało trochę na to, że zanim przejdzie do historii pięknej Odetty, zamierza streścić wszystkie wydarzenia, które miały miejsce w ciągu wcześniejszych siedemnastu lat.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1686), Dora Crawford (1530)

Wiadomości w tym wątku
[03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Brenna Longbottom - 21.11.2025, 12:10
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Dora Crawford - 27.11.2025, 06:43
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Brenna Longbottom - 27.11.2025, 10:09
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Dora Crawford - 05.12.2025, 04:29
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Brenna Longbottom - 08.12.2025, 09:55
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Dora Crawford - 11.12.2025, 04:18
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Brenna Longbottom - 13.12.2025, 12:17
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Dora Crawford - 14.12.2025, 07:16
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Brenna Longbottom - 16.12.2025, 14:22
RE: [03.10, zmierzch] Opowieści duchów - przez Dora Crawford - 17.12.2025, 00:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa