• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
[Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day

[Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
22.12.2025, 16:17  ✶  

Szli dalej i w pewnym momencie to, co dla Jonathana początkowo było fascynującą tradycją, przy którymś alkoholizowanym drzewie, zaczęło robić się nudnym zajęciem i nawet ciche dyskusje z przyjaciółmi odnośnie tego, czy powiedzenie o marudzeniu było prawdziwe, czy też nie, nie pomagały. Początkowo nuda objawiała się jako coraz to żywsze rozglądanie się w poszukiwaniu jakiś atrakcji. Potem coś podejrzanie za często kopał śnieg, a potem... Potem wpadł na pomysł. Głupi dla dorosłych, którzy zapewne potem będą ich szukać, ale dla niego genialny.

Gdy któreś z małych ziemniaków, inaczej zwanych dziećmi, rozpłakało się ze sobie tylko znanego powodu (na pewno dekoncentrując przy tym przynajmniej część pochodu), młody Selwyn wykorzystał tę okazję i zaciągnął Morpheusa i Anthony'ego na bok, tak aby w trójkę zniknęli pomiędzy drzewami.
– Wiesz co, Morphy? To nie tak, że narzekam, ale chyba rozumiem czemu chciałeś zostać w domu. Powinniście dorobić do tej tradycji jakąś oprawę muzyczną. Trąbki. Bębenki. Może skrzypce? I brokat w cydrze! – powiedział do przyjaciela, rozglądając się po niewielkiej przestrzeni, którą otaczały drzewa. Schylił się i zaczął formować niewielką kulkę. – Uwierzycie, że jeszcze nie lepiłem w tym roku bałwana? Skan-da-li-czne. Ale to nic, zaraz to naprawimy, bo widzicie chodzi w ogóle za mną taki pomysł. Najpierw ulepimy trzy bałwany, a potem weźmiemy patyk i spróbujemy jednym ruchem obciąć im głowy. Czytałem ostatnio jeden dramat. No... Pierwszą wersję dramatu. Jeden znajomy zostawił rodzicom do oceny. Było tam dużo o ścinaniu głów czarnoksiężnikom jednym machnięciem zaklętej szabli. Świetna lektura. Rodzicom się nie podobało. Mi szalenie, ale nie mogłem się z nimi o to pokłócić, bo wcześniej zakazali mi czytania tego i nie chce aby się dowiedzieli, że jednak to zrobiłem. Prawdziwe tortury. Naprawdę – gadał i jednocześnie lepił bałwana, który... Był raczej bardzo mały, robionym na szybko bałwanem, niż tym co wyobrażał sobie, że ulepi w tak krótkim czasie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Aaron Andrew Moody (621), Anthony Shafiq (1024), Jonathan Selwyn (1041), Morpheus Longbottom (680), Woody Tarpaulin (289)

Wiadomości w tym wątku
[Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Morpheus Longbottom - 09.12.2025, 10:15
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Woody Tarpaulin - 09.12.2025, 16:48
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Aaron Andrew Moody - 09.12.2025, 21:01
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Jonathan Selwyn - 09.12.2025, 21:47
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Anthony Shafiq - 09.12.2025, 22:08
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Anthony Shafiq - 28.12.2025, 13:35
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Anthony Shafiq - 04.01.2026, 19:34
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Jonathan Selwyn - 22.12.2025, 16:17
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Morpheus Longbottom - 04.01.2026, 17:49
RE: [Yule 1943] Remember that the sun returns upon the solstice day - przez Jonathan Selwyn - 18.03.2026, 01:40

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa