• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda

[maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda
Widmo
You never know how strong you are, until being strong is your only choice
krew
genetyka
zawód
Amanda ma około 172 centymetry wzrostu. Włosy sięgają jej do łopatek i nie są zbyt gęste. Paznokcie są słabe i łamliwe. Dziewczyna wysławia się niezbyt szybko, ale bardzo wyraźnie. Lubi przemyśleć swoje odpowiedzi.

Amanda Lestrange
05.03.2023, 20:43  ✶  
Było mi wstyd, że Danielle musiała mnie oglądać w takim stanie, a jeszcze bardziej tego, w jakiej sytuacji teraz się znajdowałam. Była moją przyjaciółką, ale nie była to dla mnie żadna różnica. Nawet rodziców trzymam dalej w niewiedzy od czterech lat. Byłam też już zmęczona tym ciągłym udawaniem, że wszystko jest pod kontrolą, że ze wszystkimi się dogaduję. Przestałam to wszystko ogarniać, a gromadzone we mnie emocje, miały zaraz rozsadzić mnie od środka.
Przyjrzałam się duchowi. Półprzezroczysta dziewczyna z dwoma kucykami w znajomym mundurka łkała, jęcząc trochę nieznośnie. Nagle zdałam sobie sprawę, że nigdy nie widziałam tutaj podobnego ducha. Prawie bezgłowy Nich, Krwawy Baron, czy Szara Dama nie pochodzili z tej epoki, wyróżniali się ubiorem, sposobem mówienia, a ona? Wyglądała niewiele młodziej od nas.
- Zaczekaj... - Przerwałam Danielle, patrząc w kierunku ducha. Wydawało mi się, że była tak pogrążona w swoim własnym lamencie, że słowa Longbottomówny do niej nie dotarły. - Zobacz na nią, ten mundurek... Myślisz, że tu zginęła? - Zapytałam się nadal ze smutkiem w głosie. Zawsze uważałam, że Hogwart jest jednym z bezpieczniejszych miejsc dla czarowników na świecie, a jednak przed oczami widziałam zjawę uczennicy. Zaczęłam wypierać z głowy negatywne emocje spowodowane ostrymi docinkami tamtych dziewczyn i zastąpiłam je rozmyślaniem nad losem tamtej dziewczyny, mimo że sama przed chwilą też mnie obraziła.
- Przepraszam... przepraszam, że cię zdenerwowałam... Nie wiedziałam, że ktoś oprócz mnie tutaj był... - Teraz zwróciłam się ku duchowi, opuszczając uścisk przyjaciółki. Nie wiedziałam zbytnio, jak rozpocząć całą tę konwersację, ale zrobiło mi się jej żal. Umarła w tak młodym wieku, pewnie też myśląc, że jest w bezpiecznym miejscu. Chciałam ją najpierw trochę uspokoić, ale nie byłam zbytnio pewna, czy mi się to udało. - Jak się nazywasz?
- Marta... - Odezwała się na chwilę, przerywając lament, aby ponownie do niego wrócić. Wysłałam Danielle spojrzenie, które prosiło, żeby też przeprosiła ją za wcześniejsze słowa. Wiem, że ona też była nie w porządku w stosunku do mnie, ale bardzo chciałam się dowiedzieć, co jej się stało.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Amanda Lestrange (1977), Danielle Longbottom (2012)

Wiadomości w tym wątku
[maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 27.02.2023, 18:08
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 27.02.2023, 19:05
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 28.02.2023, 23:58
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 05.03.2023, 20:43
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 13.03.2023, 01:00
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 25.03.2023, 22:30
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 31.03.2023, 13:23
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 22.04.2023, 22:38
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Danielle Longbottom - 07.05.2023, 00:10
RE: [maj 1961] Jęcząca Marta | Danielle & Amanda - przez Amanda Lestrange - 11.05.2023, 23:55

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa