09.01.2026, 13:01 ✶
Dzyń dobry,
mam pytanie odnośnie grania statusu krwi. Otóż - Dolores bardzo stara się ukrywać swoje półmagiczne urodzenie, co mam podkreślone w KP o tutaj:
Ponieważ startuję nią do śmierciożerców bardzo zależało mi, żeby laska ukrywała swoje pochodzenie i podawała się za czarownicę czystej krwi.
Jeśli zaś chodzi o niewygodnego ojca, który mógłby ją zdradzić w pracy, mam wpis w KP:
I tu moje pytanie:
Jak mogę zaznaczyć to w KP, bo rozumiem, że jak ktoś się nie zgłębia w to, to widzi w KP "półkrwi" i heja, już w narracji pojawiają się problemy. Czy ewentualnie mam zmienić jej status na czystą i dopisać pochodzenie w brudnym sekrecie?
mam pytanie odnośnie grania statusu krwi. Otóż - Dolores bardzo stara się ukrywać swoje półmagiczne urodzenie, co mam podkreślone w KP o tutaj:
Cytat:Kłamstwo (I): - Kłamać każdy może, czasem lepiej, czasem gorzej. Jej co do zasady - wychodzi to świetnie. Kłamie na temat swojego pochodzenia; kłamie na temat poglądów; skłamie nawet, gdy ktoś ją spyta co zjadła na śniadanie.
Cytat:Rozpoznawalność: III - Kojarzona (och jak ona nienawidzi tego słowa) na korytarzach Ministerstwa Magii. Przez starszych urzędników wspominana jako ta "upierdliwa córczka gościa z mopem, tego tam z Personelu Technicznego", choć Dolores bardzo dobitnie od swojego pochodzenia się odcina. Odkąd zaczęła pracę w Departamencie Tajemnic kompletnie odcięła się od życia towarzyskiego Ministerstwa Magii.
Ponieważ startuję nią do śmierciożerców bardzo zależało mi, żeby laska ukrywała swoje pochodzenie i podawała się za czarownicę czystej krwi.
Jeśli zaś chodzi o niewygodnego ojca, który mógłby ją zdradzić w pracy, mam wpis w KP:
Cytat:Jej ojcem jest Orford Umbridge, który jeszcze do niedawna należał do załogi Personelu Technicznego w Ministerstwie Magii.Według oficjalnej wiki Dolores Umbridge opłaciła ojca, żeby zniknął z jej życia i nie psuł jej reputacji i idę tym samym tokiem myślowym.
I tu moje pytanie:
Jak mogę zaznaczyć to w KP, bo rozumiem, że jak ktoś się nie zgłębia w to, to widzi w KP "półkrwi" i heja, już w narracji pojawiają się problemy. Czy ewentualnie mam zmienić jej status na czystą i dopisać pochodzenie w brudnym sekrecie?