• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
1 2 3 4 Dalej »
[13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley

[13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
21.01.2026, 13:55  ✶  

Nicholas po prostu zasugerował działania, jeżeli Stanley nie chciał czekać. Znacznie lepiej znał Harper, jako były pracownik Departamentu Przestrzegania Prawa. Travers tym samym nie brał udziału w atakach na Beltane, nie widział co zaszło. Znał sytuację z rozmów jakich się domagał. Tylko dlatego, gdyż udział brał jego brat.

Travers nie popędzał z niczym. Pozwolił Borginowi przeanalizować swoje słowa, przedstawić jasno jak trudno było dopaść Harper, aby zrozumieć, dlatego też z tym tematem długo zwlekał Robert. Wszelkie propozycje działania odpadały. Zbyt dobrze kobieta "wyszkoliła" sobie ochronę i zaufanie pracowników. Na jak długo?

- Doceniam troskę, ale zapewniam cię kuzynie, że nie działam pochopnie i nie wypytuję za każdym kroku o Harper. Badam temat wokół jej osoby, nie wypowiadając nawet jej nazwiska w miejscu jej dowodzącym.
Uspokoił Stanleya, aby nie musiał się przejmować sytuacją Nicholasa. Niewymownego, który współpracując z koronerami, może inne informacje od nich wyciągnąć. Ostrożnie, dyskretnie.

Temat Harper musiał jednak zejść na bok, gdyż Borgina bardziej interesowała sprawa, czego potrzebował Nicholas od Richarda. Więc i tutaj go wysłuchał, lekko uśmiechnąwszy.

- Bez obaw. Nie zamierzam go prosić o coś, co miałoby narażać życie jego osoby czy rodziny.
Ponownie uspokoił. Gdyż nie oto mu chodziło.
- Potrzebuję jedynie odzyskać coś, co należy do mnie a podarowałem Robertowi.
Zaczął powoli wyjaśniać, poważniejąc.
- Klucze do mojego domu. Tego, domu. Użyczyłem tego pomieszczenia Robertowi, abyście mogli w spokoju i bezpiecznie planować działania. Tym samym Robert dostał mój zapasowy komplet kluczy.
Rozłożył ręce, jakby chciał pokazać wnętrze tego piwniczego pomieszczenia, w którym mieli spotkania właśnie w sprawie Harper Moody, może też i inne. Co znaczyło, że Nicholas o nich wiedział.
- Jeżeli potrzebujesz kontynuować sprawę prowadzoną przez Roberta, w gronie osób w tej sprawie biorących udział, w mym domu, nie mam nic przeciwko. Muszę tylko wiedzieć, w czyich rękach będą klucze do mojego domu. Richarda, Twoich, czy ostatecznie wrócą do mnie. Mógłbym udać się do niego z osobistą wizytą, ale myślę, że lepiej będzie, jeżeli porozmawia z nim ktoś, kogo on zna.
Przedstawił Stanleyowi sprawę, a właściwie jeden z powodów tego spotkania. Drobiazg, ale bardzo istotny. Wymagający tylko rozmowy. Zgodnie z wcześniejszym zapewnieniem, nie naraża Mulcibera na nich innego, jak tylko zwyczajną rozmowę. Nic więcej od niego Nicholas nie chciał. Co najwyżej, będzie kontynuował z nim umowy handlowe na zakup świec i kadzideł. Jak to robił do tej pory z Robertem. Pozwolił Stanleyowi pomyśleć, czy zgodzi się podjąć tej rozmowy i ogarnie temat kluczy. 
Z uwagą obserwował Stanleya, czekając na jego decyzję.

@Stanley Andrew Borgin
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nicholas Travers (2457), Stanley Andrew Borgin (1809)

Wiadomości w tym wątku
[13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Nicholas Travers - 01.07.2025, 22:09
RE: [12.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 21.07.2025, 19:41
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Nicholas Travers - 09.08.2025, 22:44
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 28.08.2025, 19:39
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Nicholas Travers - 14.09.2025, 14:59
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 12.10.2025, 19:19
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Nicholas Travers - 22.10.2025, 12:27
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 20.01.2026, 21:48
RE: [13.09.1972] Czas nowych decyzji | Nicholas & Stanley - przez Nicholas Travers - 21.01.2026, 13:55

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa