• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
[Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius

[Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius
Sztafaż
Jestem inny niż wszyscy. I nigdy nie będę miał wyrzutów sumienia z tego powodu.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Redaktor Naczelny Żonglera
Mierzy 183cm wzrostu. Kolor jego włosów jest blond, przy lepszym padaniu światła, wydają się jaśniejsze. Charakterystyczne dla niego jest ubranie, gdyż rzadko zdarzy się, aby ubierał jednolicie. Kolory często mogą nie być ze sobą dobrze zgrane, przez co jego wygląd zewnętrzny może innym się nie spodobać lub wyglądać na dziwaczny. Zawsze pogodny i uśmiechnięty. Na szyi zawsze nosi ulubiony i wręcz ważny dla niego naszyjnik z zawieszką przypominającą Insygnia Śmierci. Trójkąt prostokątny, jakby podzielony na pół kreską, z okręgiem w środku.

Xenophilius Lovegood
23.01.2026, 23:24  ✶  

Przerwa między zajęciami, a także wolne godziny po zajęciach szkolnych, musiał być wykorzystywany na zagłębianie wiedzy z różnych książek i podręczników. Xenophilius łaknął wiedzy, był wciąż ciekawy nowych rzeczy, szukając w nich również bardziej i mniej sensownych wyjaśnień. Szukał też czegoś, co wymagało jakiejś definicji, czegoś niespodziewanego, niespotykanego. O ile świat mugolski takim zapewne był, to jednak bardziej inspirująca wydawała się w tej chwili książka jaką czytał. Zagłębiał wiedzę na temat "Fantastycznych Zwierząt i jak je znaleźć", pióra Newtona Skamandera. Był tak pochłonięty lekturą, że nie zwracał uwagi na otoczenie. Na to, że ktoś może mu zrobić psikusa, mogą coś ukraść. Ale nie miał przy sobie nic wartościowego. Jedynie tę książkę, w której czytał o buchorożcach.

Słowo po słowie. Zdanie po zdaniu. Wpadł w taki trans, że nie słyszał jak ktoś się zbliża. Ktoś podchodzi. Może mu się zdawało? Może ta osoba była tak cicho, że nie chciała mu przeszkadzać? Wnet nagle poczuł, że coś albo ktoś, obejmuje go w pasie, kładzie głowę na ramieniu i szepcze do ucha. Młody blondyn aż podskoczył w miejscu, a książka zaczęła robić mu taniec w rękach, gdzie próbował ją złapać. Skończyło się niepowodzeniem i lektura, jaką pochłaniał, wylądowała na brukowanym chodniku. Otwarta tak, że część kartek w środku, mogła się złożyć. Zaś okładki były widoczne z góry, jak się spojrzało. Lovegood wystraszył się, nagłego i niespodziewanego  "ataku" przyjacielskiego.

- Na Merlina…. Wystraszyłaś mnie…
Chwycił się za serce, jakby chciał udawać zawał. Ale uśmiechnął się odwróciwszy głowę, aby spojrzeć na twarz Mathildy. Gdyby go nie trzymała, to pewnie i on spadłby z tego murka, jak książka z jego rąk.
- Czytałem o buchorożcach.
Odpowiedział na jej pytanie po chwili. Gdy zarejestrował, o co go pytała.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mathilda Quirrell (1509), Xenophilius Lovegood (1111)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius - przez Mathilda Quirrell - 23.01.2026, 21:34
RE: [Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius - przez Xenophilius Lovegood - 23.01.2026, 23:24
RE: [Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius - przez Mathilda Quirrell - 03.02.2026, 13:26
RE: [Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius - przez Xenophilius Lovegood - 05.02.2026, 01:02
RE: [Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius - przez Mathilda Quirrell - 14.02.2026, 12:06
RE: [Jesień,1965] Wymyśliłam Cię | Mathilda&Xenophilius - przez Xenophilius Lovegood - 31.03.2026, 11:30

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa