25.01.2026, 21:15 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 6 godzin(y) temu przez Odile Fawley.)
Not yet corpses
still we rot
This vessel,
this vessel is a lie,
a shapeshifting beast,
a lesson in fluidity
this vessel is a lie,
a shapeshifting beast,
a lesson in fluidity
![[Obrazek: imgproxy.php?id=BgEek6n.jpeg]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=BgEek6n.jpeg)
W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie, dokonującą przełomowego odkrycia w dziedzinie magibiologii, a potem cieszącą się zasłużonym odpoczynkiem Bogin przyjmuje przy mnie formę... rozdrażnionego ojca (nie, nie potrzebuję kolejnej analizy psychologicznej, brat wystarczająco już mi nagadał na ten temat) Amortencja pachnie mi... wbrew pozorom wcale nie formaliną i szlugami, tylko świeżo wysprzątanym pokojem oraz kawą Moje ulubione zaklęcie to... chłoszczyć Mój patronus przyjmuje formę... łabędzia Wróżbiarstwo to dla mnie... w większości bujdy, jednak nie można zaprzeczyć, że przewidywanie przyszłości posiada jakąś udokumentowana skuteczność Czarna magia? Cóż... dziedzina jak każda inna, zresztą "dobre" czary też mogą być wykorzystane w wątpliwych celach Za swoje największe osiągnięcie uważam... mój dorobek naukowy oraz zostanie niewymownym Stoję po stronie... swoich interesów Moje serce należy do... obecnie jeszcze do mnie, a po śmierci zapewne do jakiejś instytucji prowadzącej nad nim badania