• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 16 Dalej »
Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy

Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
08.03.2023, 21:35  ✶  
- Och… czyli to w tym leży problem – powiedziała Brenna, spoglądając na Victorię tak, jakby ta właśnie zdradziła jej prawdę objawioną. A potem przybrała minę pełną udawanego smutku. – Chyba nie umiem mówić wolniej. Na egzaminie praktycznym z zaklęć dostałam przygłuchą czarownicę do komisji, tak na oko koło setki, i już myślałam, że mnie obleje, bo nie rozumiała nic z tego, co mówiłam, chociaż naprawdę, naprawdę próbowałam mówić wolniej. Ale wtedy ktoś przy sąsiednim stole zamienił puchar nie w lelka, tylko jakimś cudem w salamandrę i wybuchł mały pożar, ugasiłam go i chyba dzięki temu mnie przepuściła – stwierdziła z pewnym zamyśleniem Longbottom. Tak, ten pożar to był zaiste szczęśliwy zbieg okoliczności. Do zaklęć nie przykładała się aż tak mocno, jak do OPCM i transmutacji, chociaż miała wielką nadzieję, że wszystko zdała, także pisemnie, bo bez zadawalającego z zaklęć mogła mieć duży problem z rozpoczęciem tego stażu.
- Ooo, Czarodziejskie Pogotowie Ratunkowe? Raz przyszli do Doliny Godryka. Jeden dzieciak wkurzył się w wakacje i napompował mugola. I ten mugol potem latał nad wioską. Merlinie, jak ja im współczułam, nie dość, że musieli ściągnąć tego chłopaka na ziemię, to obliviate oberwała chyba połowa mugolskich mieszkańców – powiedziała, jak z rękawa wyciągając kolejną historyjkę. Co poradzić, Brenna bardzo, bardzo lubiła mówić. – E tam, od razu uwiązana. Nicholasa przecież nie ścinali na dziedzińcu w Hogwarcie, a siedzi w Hogwarcie, nie?
Uśmiechnęła się do Flintówny, gdy ta powiedziała, że prędzej szkoła by się zawaliła niż ona oblała OPCM. Było jej miło, że Cynthia tak w nią wierzy i Brenna faktycznie uwielbiała ten przedmiot… ale z drugiej strony miała pewne obawy, czy nie poległa na pytaniach dotyczących zwodników i chochlików kornwalijskich. Jakby nie mogli tego zostawić na magiczne zwierzęta! Przynajmniej na pytania o wilkołaki na pewno odpowiedziała bardzo wyczerpująco.
- Mama pewnie mnie zmusi do pomocy przy balu. Poza tym w sumie chętnie podciągnę się z magii ofensywnej… no i mam wspaniały plan, obejmujący poznanie wszystkich czarodziejskich cukierni i cukierni mugolskich, a potem porównania, w których serwują najlepsze ciasteczka. A co do sędziny, to już całkiem pomijając, że Tori zna się na tych wszystkich mądrych rzeczach, które w mojej głowie nigdy się nie pomieszczą, chodzi pewnie o to, że świetnie wyglądałby w todze.
Brenna rozejrzała się po stole, upewniając, że każdy ma wybrany przez siebie trunek. A potem uniosła własną szklankę w pewnym toaście.
- To co? Za zdane egzaminy i spełnienie wszystkich planów? – zaproponowała raźnym tonem.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2019), Castiel Flint (1430), Cynthia Flint (2083), Theseus Fletcher (327), Victoria Lestrange (1613)

Wiadomości w tym wątku
Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Castiel Flint - 21.02.2023, 19:09
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Brenna Longbottom - 21.02.2023, 19:34
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Victoria Lestrange - 21.02.2023, 20:25
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Cynthia Flint - 22.02.2023, 02:29
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Theseus Fletcher - 24.02.2023, 20:35
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Castiel Flint - 27.02.2023, 19:14
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Brenna Longbottom - 27.02.2023, 19:25
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Victoria Lestrange - 28.02.2023, 22:41
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Cynthia Flint - 02.03.2023, 02:40
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Brenna Longbottom - 08.03.2023, 21:35
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Victoria Lestrange - 12.03.2023, 00:20
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Castiel Flint - 13.03.2023, 18:46
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Cynthia Flint - 16.03.2023, 00:38
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Brenna Longbottom - 16.03.2023, 14:03
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Victoria Lestrange - 19.03.2023, 19:16
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Castiel Flint - 20.03.2023, 20:14
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Cynthia Flint - 24.03.2023, 01:20
RE: Czerwiec 1962 | Zdane egzaminy należy świętować | wątek zbiorowy - przez Brenna Longbottom - 24.03.2023, 01:38

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa