• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
1 2 3 4 5 … 16 Dalej »
[grudzień 1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej

[grudzień 1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
15.02.2026, 19:31  ✶  

Londyn, mieszkanie rodziny Kelly,
Południe

Jessie rzadko kiedy dostawał wyjce, więc kiedy Hannibal wysłał mu swojego, Jasper patrzył już podejrzliwie na następną przesyłkę, dokładnie jej się przyglądając, zanim ją otworzył, żeby upewnić się, że trzeci list od przyjaciela nie nakrzyczy na niego znowu. Na szczęście wyglądało na to, że Hannibal nie wysłał mu kolejnego wyjca. Mógł go więc bezpiecznie otworzyć.

Sowa, niosąca wiadomość, dotarła do Londynu i mieszkania jeszcze zanim Jessie wrócił do domu, więc kiedy Jessie wszedł do swojego pokoju, sowa zaczęła na niego huczeć wściekle i z wielką urazą, że kazano jej czekać, wystawiła nóżkę z listem. Oczywiście, Jessie nie wziął go od razu - wpierw przywitał się z Marvinem, grzecznie odpoczywającym w swojej klatce, a potem poszedł jeszcze do łazienki, żeby się odświeżyć.

Dopiero kiedy sowa znowu zaczęła się na niego skarżyć w swoim rodowitym języku, Jessie zabrał list i dał ptakowi przekąskę. Listy od Hannibala były naprawdę miłą niespodzianką, kiedy nie dymiły i na niego nie krzyczały, i w sumie tylko dwa razy przewrócił oczami. Wysłane mu zdjęcie nawet go rozbawiło - mógł się w sumie tego po Hannibalu spodziewać - i na razie przyczepił je do drzwi swojej szafy, póki nie znajdzie dla niego odpowiedniejszego miejsca.

Londyn, 01/12/1970

Han,

nie mam absolutnie zamiaru się tym przejmować. I nałóż chociaż jakieś gacie, zanim przeczytasz resztę tego listu, bo mam to przeczucie, że mojego wyjca i poprzedni list otworzyłeś z gołym tyłkiem. A koleżance powiedz ode mnie "Cześć" jeśli znowu ją do siebie zaprosisz.

Marvin na ciebie skrzeczy.

I nie! Nie będę ci wysyłał fotek swojego tyłka! Miałeś tyle lat i tyle okazji, żeby mu się przyjrzeć! Skoro do tej pory nie skorzystałeś, to już twoja strata!

Na razie słyszy się tylko o jakichś nieczęstych przypadkach, i z tego, co wiem, to raczej naśladowcy tych szaleńców, niż oni sami. Mnie to właśnie spotkało. Zaczepili mnie jacyś pijani fanatycy i stwierdzili, że "śmierdzę mugolem", ale nic złego nie zrobili, bo akurat kręcił się tam BUMowiec.

Czego oni chcą? Powrotu do średniowiecza, jak widać. Jakiś Lord Dup JakiśtamMord chce przejąć władzę nad magicznym społeczeństwem i głosi, że czarodzieje czystej krwi powinni rządzić, mugole to złole, a półkrwi to zdrajcy. Typowe gadanie szaleńca. Z Hestią i Alice raczej wszystko w porządku. Nie widziałem się z nimi od jakiegoś czasu, ale gdyby coś im się stało, ktoś by się już dowiedział.

Co do wyjazdu - wiem, że o tym wspominałeś, ale mój przyjazd nie będzie ci jakoś kolidował z pracą?

Zastanawiam się gdzie powiesić to zdjęcie. Zaraz nad łóżkiem nie brzmi odpowiednio dobrze.

Jessie

Obrażona sowa niechętnie zabrała od niego kopertę z listem, ale wyleciała przez okno. Jessie podszedł do drzwi, otworzył je...

-Macie pozdrowienia od Hannibala!

...i zamknął drzwi, nie zastanawiając się już, czy pozostali domownicy go usłyszeli.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Hannibal Selwyn (2775), Jessie Kelly (2130)

Wiadomości w tym wątku
[grudzień 1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Hannibal Selwyn - 10.02.2026, 20:58
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Jessie Kelly - 13.02.2026, 20:23
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Hannibal Selwyn - 14.02.2026, 22:35
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Jessie Kelly - 15.02.2026, 19:31
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Hannibal Selwyn - 17.02.2026, 18:40
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Jessie Kelly - 17.02.2026, 21:36
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Hannibal Selwyn - 19.02.2026, 21:48
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Jessie Kelly - 24.02.2026, 14:09
RE: [30.11.1970, Hannibal & Jessie] Głośno albo głośniej - przez Hannibal Selwyn - 25.02.2026, 23:08

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa