• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop

[29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
25.02.2026, 19:03  ✶  
Deszcz za oknem wciąż zacinał, bębniąc o szyby za grubymi, wyciszającymi kotarami, z tą samą upierdliwą furią, co godzinę temu - przeklęta pogoda, ale idealna na mały, prywatny, dwuosobowy sabat w salonie, w którym dalej panował przyjemny półmrok. Tu nie sięgała ta parszywa, londyńska aura wczesnej jesieni.
Odstawiłam pusty kieliszek, z głośnym stuknięciem i, ignorując lekkie wirowanie pod podeszwami moich pantofli, dziarskim ruchem podniosłam się z fotela. Chociaż w głowie szumiało mi już całkiem przyjemnie, a kroki straciły dawną precyzję, pewnie ruszyłam w stronę dębowego barku. Meble w półmroku rzucały długie, dramatyczne cienie, idealnie pasujące do naszego nastroju, ale to jedno miejsce przyciągało mnogością całkowicie słusznego wyboru. Zawsze uważałam, że tak skomplikowane uczucie jak miłość czasami wymaga adekwatnego znieczulenia, by później, już za brzasku dnia, móc spojrzeć z dystansu na wszystko, co ze sobą przyniosła.
Wyciągnęłam z czeluści butelkę domowego wina - porzeczkowego, ciemnego, gęstego, niemal przyłączająco słodkiego - posiadającego praktycznie magiczną moc, która momentalnie stawiała człowieka na nogi albo całkowicie odcinała mu kontakt z bazą, w zależności od tego, czego akurat potrzebował. Wróciłam do wnuczki, spojrzałam w jej zapłakane oczy, obracając pierścionki na palcach i opadając na miękki fotel. Nalałam nam hojnie, solidnie, patrząc na nią z łagodnym uśmiechem. Noc była jeszcze młoda, a my miałyśmy jeszcze trochę słów, które powinny paść, zanim przeminie. Wpierw jednak należała nam się jeszcze jedna kolejka.
Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (12952), Prudence Fenwick (3779)

Wiadomości w tym wątku
[29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Prudence Fenwick - 24.01.2026, 00:31
RE: [29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Bard Beedle - 25.01.2026, 06:23
RE: [29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Prudence Fenwick - 30.01.2026, 20:13
RE: [29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Bard Beedle - 31.01.2026, 05:44
RE: [29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Prudence Fenwick - 02.02.2026, 19:27
RE: [29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Bard Beedle - 07.02.2026, 06:03
RE: [29.09.1972] Surrender to change or suffer in a loop - przez Bard Beedle - 25.02.2026, 19:03

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa