• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Opisy uniwersum i zasady gry Mechanika gry Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak

Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak
Czarodziejska legenda
krew
genetyka
zawód

Strażnik Tajemnic
14.03.2026, 15:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2026, 15:55 przez Eutierria.)  

Związane z inicjatywami

Odznaki standardowe

Wszystkie te odznaki należy odbierać w standardowym temacie odbierania odznak.

Inicjator
30PD
Zainicjuj i podsumuj trzy inicjatywy, w które zaangażowało się przynajmniej dwóch innych graczy (nie postaci). To osiągnięcie możesz odebrać raz na fabularny kwartał, zdobywając PD zależne od poziomu ryzyka inicjatyw. Odznaka może być przyznana tylko jednemu multikontu gracza w organizacji w pojedynczym kwartale (więc można odebrać łącznie dwie - jedną po stronie Zakonu i jedną po stronie Śmierciożerców). Możesz wliczyć do niej nierozliczone inicjatywy z minionych kwartałów.

Do standardowego progu punktowego odznaki (30PD) zostanie dodane kolejno:
- 10PD za każdą inicjatywę o ryzyku niskim,
- 15PD za każdą inicjatywę o ryzyku średnim
- 20PD za każdą inicjatywę o ryzyku wysokim
- 25PD za każdą inicjatywę o ryzyku śmiertelnym
[osiągnięcie="Inicjator" obrazek="images/osiagniecia/inicjator.jpg"]
Zaangażowany
30PD
Sześciokrotnie zaangażuj się w inicjatywę i weź udział w realizowaniu przynajmniej jednego progu trudności. To osiągnięcie możesz odebrać raz na fabularny kwartał, zdobywając PD zależne od poziomu ryzyka inicjatyw. Odznaka może być przyznana tylko jednemu multikontu gracza w organizacji w pojedynczym kwartale (więc można odebrać łącznie dwie - jedną po stronie Zakonu i jedną po stronie Śmierciożerców). Możesz wliczyć do niej nierozliczone inicjatywy z minionych kwartałów.

Do standardowego progu punktowego odznaki (30PD) zostanie dodane kolejno:
- 5PD za każdą inicjatywę o ryzyku niskim,
- 10PD za każdą inicjatywę o ryzyku średnim
- 15PD za każdą inicjatywę o ryzyku wysokim
- 20PD za każdą inicjatywę o ryzyku śmiertelnym
[osiągnięcie="Zaangażowany" obrazek="images/osiagniecia/zaangazowany.jpg"]
Jak w porach roku Vivaldiego
30PD
Zainicjuj lub zaangażuj się w inicjatywy na każdym z czterech progów ryzyka.
[osiągnięcie="Jak w porach roku Vivaldiego" obrazek="images/osiagniecia/vivaldi.jpg"]
Na dwa fronty
30PD
Odbierz odznakę Inicjator po obu stronach barykady (jako Zakonnik i Śmierciożerca). Odznakę otrzymujesz na obu postaciach.
[osiągnięcie="Na dwa fronty" obrazek="images/osiagniecia/dwafronty.jpg"]

Odznaki specjalne

Ze względu na specyfikę inicjatyw (niejawność treści) te odznaki można odebrać tylko i wyłącznie w podsumowaniu inicjatywy. Inicjator musi wypisać w podsumowaniu wszystkie osoby, które kwalifikują się do odznaki.

Lot Ikara
20PD
Weź udział w inicjatywie, która zrealizowała wszystkie progi trudności oprócz ostatniego, za którego realizację odpowiedzialny byłeś ty.
[osiągnięcie="Lot Ikara" obrazek="images/osiagniecia/icar.jpg"]
Dotyk Midasa
20PD
Weź udział w inicjatywie, której nie udało się zrealizować żadnego z progów trudności oprócz ostatniego, za którego realizację odpowiedzialny byłeś ty.
[osiągnięcie="Dotyk Midasa" obrazek="images/osiagniecia/midas.jpg"]
Wiatr w oczy i chuj w żagle
20PD
Weź udział w inicjatywie o wysokim lub śmiertelnym progu ryzyka, która zakończyła się absolutną porażką (nie udało się zrealizować żadnego progu trudności).
[osiągnięcie="Wiatr w oczy i chuj w żagle" obrazek="images/osiagniecia/dick.jpg"]
Moje życie to ruina, moje pomysły to światło w tunelu
20PD
Zorganizuj inicjatywę o wysokim lub śmiertelnym progu ryzyka, w wyniku której postacie trójki graczy zakwalifikują się do otrzymania odznaki Humpty Dumpty.
[osiągnięcie="Moje życie to ruina, moje pomysły to światło w tunelu" obrazek="images/osiagniecia/tunel.jpg"]
Przepraszam, przebiłem ci rękę
20PD
Przez niezrealizowanie progu trudności (nieudany rzut kością), doprowadź do śmierci postaci niezależnej, którą próbowałeś zwerbować lub ochronić.
[osiągnięcie="Przepraszam, przebiłem ci rękę" obrazek="images/osiagniecia/rip.jpg"]
Humpty Dumpty
20PD
Przez niezrealizowanie progu trudności (nieudany rzut kością), doznaj trwałego uszczerbku na zdrowiu lub zgiń.
[osiągnięcie="Humpty Dumpty" obrazek="images/osiagniecia/dumpty.jpg"]
Przybyłem, zobaczyłem, napisałem I-III
30PD
Osiągnięcie można zdobyć trzykrotnie. Pierwszy stopień można zdobyć za napisanie w ramach jednej inicjatywy  5000 słów, drugi - 10000, trzeci - 15000. Liczą się tylko twoje posty (a nie posty współgraczy). Mogą to być posty z różnych sesji, ale wszystkie muszą dotyczyć realizowania progów.
[osiągnięcie="Przybyłem, zobaczyłem, napisałem I-III" obrazek="images/osiagniecia/rome.jpg"]
Inicjatywa na medal
60PD
Zrealizuj i podsumuj inicjatywę, w którą zaangażowali się wszyscy aktywni (w chwili jej tworzenia) członkowie organizacji (nie wliczając Przyjaciół Zakonu i Zwolenników, a także dodatkowych multikont pojedynczego gracza).
[osiągnięcie="Inicjatywa na medal" obrazek="images/osiagniecia/inimedal.jpg"]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Eutierria - 16.10.2022, 17:57
RE: 5. Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Strażnik Tajemnic - 26.11.2022, 18:56
RE: 5. Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Strażnik Tajemnic - 13.12.2022, 20:51
RE: 5. Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Strażnik Tajemnic - 13.12.2022, 20:51
RE: 5. Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Strażnik Tajemnic - 27.07.2023, 19:17
RE: Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Strażnik Tajemnic - 05.11.2025, 23:44
RE: Spis wszystkich możliwych do zdobycia odznak - przez Strażnik Tajemnic - 14.03.2026, 15:31

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa