• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wyspy Brytyjskie Szkocja Glasgow [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna

[04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.03.2026, 16:53  ✶  
Pan Turpin

– I co z tego? Jak będę nawiedzać domu, przeszkadzać czarodziejom i mówić im, że to przez ciebie, to myślisz, że się przejmą prawem?! – zawołał pan Turpin, podkreślając to machnięciem obiema rękami. Bardzo dramatycznym. – Będą cię obwiniać, i wzywać do wezwań, a mnie już tam nie będzie! Ha! A że potem mnie gdzieś zwiążecie albo odeślecie? Co z tego, każdy los lepszy jest niż zostanie tu… z nią…
I tu wskazał palcem na naczynie, trzymane przez Macmillana. Widać nic go nie obchodziło, że zostanie odesłany na drugą stronę istnienia ani gdzieś uwięziony: skoro nie mógł mieć swojego spokojnego kawałka ziemi, miał zamiar narobić jak najwięcej problemów nim przyjdzie mu odejść.
Brenna potoczyła spojrzeniem pomiędzy nim a Sebastianem, a potem zrobiła coś, czego nie robiła w obliczu smoków, płomieni, śmierciożerców, dymu i zaklęć.
Zrejterowała, cofając się o krok, a potem jeszcze o drugi. Macmillanowi na pewno nie groziło bezpośrednie niebezpieczeństwo, a tylko przed takim miała go chronić, tak?
– Mnie proszę w to nie mieszać, ja tu tylko asystuję – oświadczyła, unosząc dłonie do góry jakby w geście poddania się. O nie, nie miała zamiaru drażnić ducha i potem mieć go na głowie. Obliczyła sobie parę rzeczy i wyszło jej na to, że absolutnie, ale to absolutnie nie chce jeszcze się mieszać w jakieś międzywydziałowe afery z panem Turpinem, co mógł być równie złośliwy jak jego żona. – Jak chodzi o mnie, to ja bym jednak wolała, żeby Ministerstwo nie dostawało stosu zgłoszeń o duchach.
– Proszę mnie stąd zabrać i znaleźć mi inny cmentarz. Zanim ją tu wypuścicie – zażądał duch, krzyżując tym razem ramiona na piersiach i to unosząc się, to opadając. Brenna zapatrzyła się na niebo, udając, że jej tutaj wcale nie ma i w ogóle. Nie miała pojęcia, czy istnieje taki odpowiedni cmentarz, i jeśli ktoś z nich mógł taki wskazać, to raczej Sebastian.
– Szkoda, że nie zdecydowano o umieszczeniu jej w Little Whining. Mogłaby pilnować grobów – wymamrotała tylko.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2424), Sebastian Macmillan (3685)

Wiadomości w tym wątku
[04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 05.03.2026, 22:16
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Brenna Longbottom - 06.03.2026, 15:22
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 07.03.2026, 21:56
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Brenna Longbottom - 09.03.2026, 14:16
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 15.03.2026, 22:16
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Brenna Longbottom - 16.03.2026, 13:20
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 21.03.2026, 21:38
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Brenna Longbottom - 22.03.2026, 13:19
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 25.03.2026, 22:38
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Brenna Longbottom - 27.03.2026, 16:53
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 29.03.2026, 23:22
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Brenna Longbottom - 31.03.2026, 09:13
RE: [04/10/1972] the binding of madame turpin || sebastian & brenna - przez Sebastian Macmillan - 01.04.2026, 22:15

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa