Cytat:1. Czy dane z Rejestru Wilkołaków są publicznie dostępne dla społeczeństwa czarodziejów, a może jest to raczej coś, do czego dostęp mają tylko osoby na wysokim szczeblu o odpowiednich uprawnieniach lub konkretne departamenty/biura ministerstwa magii? Jeśli informacje są powszechne, to co mniej więcej może się tam znaleźć?Osoby na odpowiednim szczeblu. Informacje są na pewno dostępne dla biur powiązanych z magicznymi istotami i departamentu przestrzegania prawa. Na pewno znajdziesz w nich dane osobowe i meldunek, miejsce, w którym wilkołak przebywa podczas pełni.
Cytat:2. Co się dzieje z wilkołakami, które są wpisane do rejestru podczas pełni? Czy to "kontrolowane otoczenie" odnosi się po prostu do tego, że wilkołak lub jego rodzina jest zobowiązana do zapewnienia mu odpowiedniego, bezpiecznego lokum na czas pełni, czy Ministerstwo Magii zamyka wilczki z listy w jakimś areszcie na ten czas? XdBoth. Myślę, że jako gracz możesz założyć jedną z dwóch opcji:
a) Erik ma kryjówkę zorganizowaną przez rodzinę/siebie (co raczej przy takim nazwisku trudne nie było), urzędas z Ministerstwa przyszedł, zobaczył, powąchał i wpisał ci to w papier.
b) Erik nie potrafił sobie tego zorganizować (co brzmi wręcz nieprawdopodobnie patrząc na Longbottomów, więc ktoś to ci przybijał na tym pieczątkę, pewnie zmarszczył brwi), więc Ministerstwo przysłało kogoś, kto mu to zorganizował w imię wspaniałomyślności Ministerstwa.
Cytat:3. Możliwe by było dodanie funkcji "spoiler" przy pisaniu postów? W tej chwili nie jest mi to jakoś wyjątkowo potrzebne, ale mogłoby się to przydać w przyszłości, chociażby przy rozpisywaniu jakichś bardziej skomplikowanych kostek AngelTak. Dopisałam sobie spoiler do listy usprawnień, które chcecie zobaczyć na forum. Pojawi się za jakiś czas.
Cytat:W opisie rodziny Lupinów jest, że zasłynęli oni z opracowania receptury na eliksir tojadowy, a opis genetyk mówi, że nie ma żadnej substancji łagodzącej przemiany. Jak to jest z tym eliksirem?Aż musiałam się soczku napić. XD Informacja o tym nieistniejącym eliksirze jest z poprzedniej wersji forum, zanim pojawili się Lupinowie. Eliksir tojadowy istnieje, opis Lupinów jest aktualny. Nieaktualny opis idę poprawić.
Cytat:W temacie z rodzinami, przy informacjach o tworzeniu rodzin jest taki zapis:To po prostu temat na aktualizacje. Nie ma tego wzoru, bo zapomnieliśmy je dokończyć, więc podeślij mi:
"opisania tejże rodziny i jej bonusów wedle kryteriów zawartych w temacie ze zgłoszeniami,"
Gdzie jest temat ze zgłoszeniami?
- nazwisko
- krótki opis (takiej długości, jakiej są inne opisy - nie dłuższy)
- czystość krwi
- proponowaną przewagę (jak nie masz pomysłu, to ja coś wymyślę, ew poprawię / dopasuję twój koncept)
- krótki (dosłownie dwa zdania) koncept tego, jaką lokację mogłaby mieć ta rodzina, bo niedługo opublikuję listę z lokacjami (jak tego nie wymyślisz, to zrobię to ja)